HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Revolutia Fara Droguri - o perspectiva multidisciplinara asupra utilizarii de droguri!

Revolutia Fara Droguri - o perspectiva multidisciplinara asupra utilizarii de droguri!
Sursă foto: NO DRUGS REVOLUTION

În intervalul 2 – 4 octombrie, Sala de Marmură a Primăriei Petroșani a găzduit o serie de evenimente organizate de Federația Neguvernamentală Antidrog. Acestea au inclus dezbateri publice și mese rotunde pe tema riscurilor legate de consumul de droguri, precum și prezentări despre simptomele tinerilor consumatori. Evenimentele au fost completate cu proiecții video ale unor tineri care au experimentat dependența, demonstrând efectele devastatoare ale drogurilor și clipurile campaniei.

Experți din cadrul Federației - medici, psihologi, coordonatori de proiect - s-au implicat activ în aceste discuții, oferind exemple concrete pentru a ilustra impactul consumului de droguri. Conducerea organizației consideră esențial să se poarte discuții deschise și corecte cu tinerii despre aceste riscuri.

Au participat la mesele rotunde 800 de elevi și la dezbaterile publice alți 900, provenind din școlile gimnaziale, liceele și colegiile din Valea Jiului. Printre participanți s-au numărat și profesori responsabili cu educația elevilor, precum și părinți. În plus, 2000 de elevi au primit materiale informative specifice prevenirii consumului de droguri.

Programul evenimentelor a fost următorul:

2 octombrie ora 10.00 – Școala Gimnazială “I.G. Duca”
2 octombrie ora 13.00 – Școala Gimnazială nr. 7
3 octombrie ora 10.00 – Colegiul Național “Mihai Eminescu” (inclusiv structura Școlii Gimnaziale “Avram Stanca”)
3 octombrie ora 13.00 – Colegiul Național “Carmen Sylva” (inclusiv structura Școlii Generale nr. 6)
4 octombrie ora 10.00 – Colegiul Economic “HERMES”
4 octombrie ora 13.00 – Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” (inclusiv structura Școlii Gimnaziale nr. 2)

Toate aceste evenimente au fost transmise live pe paginile de social media ale Federației.

Acestea sunt parte a Proiectului „No Drugs Revolution”, finanțat prin Programul de Interes Național în domeniul Prevenirii și Asistenței Medicale, Psihologice și Sociale a consumatorilor de droguri pentru perioada 2023-2026 (PIN).

Vicepreședinte
Dragoș Cătălin Dănescu

Pentru informații suplimentare:
Federația Neguvernamentală Antidrog
Constantinescu Cosmin
+40723.025.141

Pentru informații oficiale despre Programul de Interes Național in domeniul Prevenirii si Asistenței Medicale, Psihologice și Sociale a consumatorilor de droguri pentru perioada 2023-2026 (PIN) accesați: www.ana.gov.ro secțiunea PIN

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu