HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Puțini o știu, dar povestea fascinantă a inventării acului de siguranță este una demnă de cunoscut.

Puțini o știu, dar povestea fascinantă a inventării acului de siguranță este una demnă de cunoscut.
Sursă foto: destepti.ro

În epoca antică, acele de siguranță erau un instrument obișnuit în rândul grecilor, însă au dispărut pe parcursul timpului. Cel care a readus aceste accesorii în lumina reflectoarelor este Walter Hunt, datorită contribuției sale semnificative la redescoperirea și popularizarea acestora.

Walter Hunt este recunoscut ca fiind o persoană cu una dintre cele mai creative minți din istoria americană. În ciuda faptului că numele său nu este cunoscut de mulți, se poate spune cu certitudine că cel puțin una dintre invențiile sale se află undeva în casa fiecăruia. "Acul de siguranță a fost inventat de una dintre cele mai inventive minți ale lumii" - Brevetul acului de siguranță, Walter Hunt.

Hunt nu s-a limitat doar la reinventarea acului de siguranță și a primei mașini de cusut lockstitch (în 1833), care funcționa cu două fire - unul sus și unul jos -, fiind practicabil din punct de vedere comercial. El a brevetat și o lampă alimentată cu ulei mai eficientă, un accesoriu pentru bărcași ce permitea trecerea prin blocuri de gheață, diverse îmbunătățiri ale design-ului gloanțelor și carcaselor acestora, o mașină pentru producerea frânghiilor și una pentru manichiură, un stilou perfecționat.

Printre inovațiile sale se numără și un dispozitiv portabil pentru ascuțirea cuțitelor, un ferăstrău revoluționar, un cuptor cu convecție alimentat cu cărbune și o variantă incipientă a puștii cu repetiție. Însă cea mai uimitoare dintre toate invențiile sale este "sistemul antipod", un dispozitiv care permitea utilizatorului să se plimbe pe tavan. Acesta a fost vândut de Hunt unui circ.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu