HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Protestul palestinienilor din București s-a caracterizat prin furie și critici aspre la adresa Guvernului și a politicienilor români!

Protestul palestinienilor din București s-a caracterizat prin furie și critici aspre la adresa Guvernului și a politicienilor români!
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Titus Corlăţean, senator PSD și lider al Comisiei de Politică Externă din Senatul României, precum și membru al Comisiei pentru Drepturile Omului, Egalitate de Șanse, Culte și Minorități a fost dur criticat în timpul unui protest organizat în București de susținătorii cauzei palestiniene pentru poziția sa favorabilă față de Israel.

Unii dintre vorbitorii prezenți la manifestație au exprimat critici severe la adresa guvernanților români, acuzându-i că nu se pronunță cu privire la copiii palestinieni care mor, potrivit news.ro.

"Dacă vă gândiţi că de data trecută când ne-am văzut au mai murit încă două mii şi ceva de copii palestinieni şi ei nu spun nimic. Aici e problema: cei de aici nu recunosc durerea voastră şi toată presiunea voastră trebuie să fie pe Guvernul României! Aţi auzit vreun guvernant să iasă şi să spună că este alături de familiile copiilor palestinieni. Este adevărat că trebuie să arătăm compasiune faţă de toate familiile ai căror copii mor, dar nu poţi să nu te uiţi la un principiu de proporţionalitate când ei au venit şi mi-au spus: cum vorbeşti tu la mitingul palestinian, tu israelian, vorbeşti la mitingul palestinian? Fiindcă nu poţi să vezi patru mii de copii morţi. Lor nu le e ruşine, nu le e deloc ruşine, să nu amintească un cuvânt despre aceştia patru mii de copii... sunt aici pentru că ştiu că Israel încalcă drepturile omului!", a exprimat unul dintre participanții la protestul pro Palestina organizat sâmbătă după-amiază în București. Printre manifestanți se aflau și cetățeni români.

Un alt protestatar a denunțat "manipularea grosolană a sistemului sionist internațional", afirmând că "Palestina este ultima redută pentru lupta pentru demnitatea umană". El și-a exprimat convingerea în victoria Palestinei, subliniind că aceasta luptă împotriva "sistemului occidental corupt".

"Mergem înainte, victoria este a noastră, a Palestinei şi a tuturor oamenilor liberi, cu conştiinţa sănătoasă", a declarat protestatarul de origine palestiniană.

Printre manifestanți se numără și români care au explicat că au ieșit pe stradă pentru a-și arată susținerea fațăr de Palestina, afirmând că cunosc istoria și sunt conștienți de încălcările drepturilor poporului palestinian de-a lungul decadelor.

În Parcul Izvor, unde coloana de protestatari plecată din Piața Universității s-a oprit, au avut loc discursuri ale susținătorilor cauzei palestiniene și s-a ascultat muzică palestiniană. La momentul transmiterii acestei știri, protestul, la care participau câteva sute de persoane, era în plină desfășurare.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu