HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Protest neașteptat la Soceram Doiceşti datorită refuzului DEER de a alimenta cu energie parcurile fotovoltaice

Protest neașteptat la Soceram Doiceşti datorită refuzului DEER de a alimenta cu energie parcurile fotovoltaice
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Angajatii de la Soceram Doicesti, situata in judetul Dambovita, alaturi de conducerea companiei, au iesit miercuri in curtea intreprinderii pentru a atrage atentia asupra faptului ca DEER refuza sa alimenteze parcurile fotovoltaice ale companiei cu energie, o investitie de 10 milioane de euro.

Aceia care protesteaza acuza faptul ca aceasta investitie semnificativa, realizata in mare parte prin imprumuturi bancare, este amenintata si poate duce la falimentarea celor care au pus-o in aplicare.

Soceram sustine ca lipsa de reactie din partea DEER in fata demersurilor lor impiedica distribuirea energiei electrice pe retea, ceea ce destabilizeaza planurile de dezvoltare ale ambelor firme.

Compania indica faptul ca cel mai mare risc este inchiderea fabricilor de BCA, caramida si mortar pe care le detine, lasand fara locuri de munca 440 de angajati si oprirea furnizarii de energie electrica a hidrocentralelor MHC Water Power. Acest lucru ar putea duce la un dezechilibru pe piata energiei electrice.
"Este imperios necesar ca autorităţile competente să intervină pentru a remedia această situaţie şi pentru a asigura un mediu de afaceri echitabil şi transparent", transmite Soceram.

Soceram SA Doicesti are un capital 100% romanesc si o vechime de peste 40 de ani in productia si comercializarea materialelor de constructie.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu