HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Progres și performanță în chirurgia cardiovasculară minim invazivă la Spitalul Clinic SANADOR

Progres și performanță în chirurgia cardiovasculară minim invazivă la Spitalul Clinic SANADOR
Sursă foto: Stiri Pe Surse

SANADOR marchează un an de la deschiderea primului bloc operator integral digitalizat din România, situat în cadrul Spitalului Clinic SANADOR. Aceasta reprezintă o etapă semnificativă în progresul serviciilor medicale din țara noastră. Blocul operator și noua unitate de terapie intensivă cardiovasculară inaugurate acum 12 luni au facilitat dezvoltarea activității Centrului de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă, cu rezultate impresionante.

Au trecut 12 luni de când peste 1.600 de pacienți au primit tratamente avansate și eficiente furnizate de echipa medicală specializată în chirurgia cardiovasculară a Spitalului Clinic SANADOR. Din totalul intervențiilor pe inimă și pe vasele mari, 64% au fost efectuate folosind tehnici minim invazive, chirurgicale, endovasculare sau hibride.

„Din pasiune pentru excelența în medicină, am creat primul bloc operator complet digitalizat și prima secție digitalizată de terapie intensivă pentru chirurgia cardiovasculară din România. Astăzi marcăm cu mândrie un an de când Centrul de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă de la Spitalul Clinic SANADOR beneficiază de o infrastructură de excepție, care permite obținerea celor mai bune rezultate pentru pacienți, dar și o recuperare foarte rapidă. Această etapă semnificativă a reprezentat un pas important în evoluția serviciilor noastre medicale, consolidând angajamentul nostru de a oferi îngrijiri de cea mai înaltă calitate și cele mai avansate tehnologii pacienților noștri”, a declarat Dr. Doris Andronescu, director general SANADOR.

Centrul de excelență, singurul din România acreditat internațional

În cadrul blocului operator complet digitalizat al Spitalului Clinic SANADOR se efectuează intervențiile chirurgicale complexe realizate în cadrul Centrului de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă, singurul din România acreditat internațional.

Centrul de excelența în chirurgia cardiovasculară minim invazivă al Spitalului Clinic SANADOR oferă pacienților tratamentele cele mai moderne, efectuate de medici cu experiență vastă și cu stagii de formare și perfecționare la importante centre internaționale de excelența. Intervențiile pot fi realizate prin minitoracotomie sau prin chirurgie endoscopică, datoritǎ dotǎrii blocului operator cu echipamente endoscopice 3D și 4K avansate. În cazurile cu indicațiile corespunzatoare, procedurile chirurgicale pot fi completate cu proceduri de cardiologie intervenționalǎ. Spitalul Clinic SANADOR este unicul din România echipat cu două angiografe ultraperformante Philips Azurion 7, de ultimă generație, care permit realizarea procedurilor endovasculare avansate, multe dintre ele efectuate în premieră în România la SANADOR. În plus, în ultimul an, numărul premierelor naționale minim invazive realizate la Spitalul Clinic SANADOR a continuat să crească, confirmând dedicarea constantă a profesioniștilor noștri pentru găsirea celor mai bune soluții pentru pacienți.

„Centrul de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă de la Spitalul Clinic SANADOR reprezintă o bornă importantǎ pentru progresul medicinei cardiovasculare din România. Prin tehnicile minim invazive extinse, acest centru nu numai că oferǎ soluții de tratament personalizate și tot mai puțin invazive, dar și deschide noi orizonturi în abordarea bolilor cardiovasculare. Într-un an de la inaugurare, vedem deja impactul pozitiv al acestei evoluții asupra pacienților noștri, oferindu-le șansa unei recuperǎri rapide și a unei vieți sănǎtoase. Și nu ne vom opri aici!”, a declarat Prof. Dr. Victor Costache, șeful Secției de Chirurgie Cardiovascularǎ de la Spitalul Clinic SANADOR.

Terapia intensivă cardiovasculară, extrem de performantă

Intervențiile cardiovasculare excepționale de la Spitalul Clinic SANADOR sunt posibile și datoritǎ sprijinului oferit de Secția de Terapie Intensivǎ Cardiovascularǎ, una dintre cele mai performante secții de profil din România. Echipamentele avansate și integrarea completă într-o platformă digitală se combină cu experiența personalului medical pentru a susține performanța chirurgicalǎ și a asigura o evoluție postoperatorie favorabilǎ. Fiecare pat este monitorizat video printr-un sistem inteligent, care poate fi accesat chiar și la distanțǎ de medic, permițând observarea oricărui detaliu privind evoluția pacientului.

Spitalul Clinic SANADOR este singurul centru de excelenţǎ în chirurgia cardiacǎ din România care a implementat sistemul fast-track pentru îngrijirea postoperatorie. Prin acest sistem, pacientul poate fi extubat în primele 8 ore după intervenţia chirurgicală şi este transferat rapid din secţia de terapie intensivã către secţia specializată, permiţând reluarea rapidã a activitãţii, în condiţii optime de confort.

Investiţia în viitor: Programul de chirurgie cardiovascularã pediatricã

Facilitãţile oferite de Centrul de excelenţã în chirurgia cardiovascularã minim invazivã de la Spitalul Clinic SANADOR au permis şi lansarea programului de chirurgie cardiovascularã pediatricã, în cadrul cǎruia numeroşi copii, de la sugari la adolescenţi, au beneficiat de tratamente salvatoare, în România.

Realizate cu sprijinul unor echipe de specialişti din centre internaţionale de prestigiu, în cadrul unor misiuni umanitare, intervenţiile de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la SANADOR au fost realizate pro bono, cu sprijinul mai multor fundaţii şi organizaţii partenere.

Pe termen lung, aceste misiuni au scopul de a consolida şi de a permanentiza programul de chirurgie cardiacă pentru copii, pentru a le putea oferi acestora cele mai bune tratamente cardiovasculare, de care adulţii deja beneficiază la Centrul de excelenţă în chirurgia cardiovasculară minim invazivă de la Spitalul Clinic SANADOR.

Fondat în anul 2001, SANADOR a avut o dezvoltare continuǎ organicǎ. În prezent este cel mai mare spital clinic multidisciplinar privat din ţarǎ. Deține un centru oncologic complex, clinici medicale și laboratoare pentru analize medicale și puncte pentru recoltarea probelor. Dispune și radiologie medicalǎ performantǎ și imagisticǎ medicalǎ situată în București. Spitalul Clinic SANADOR este singurul spital privat care asigură o gamă complexă de servicii medicale, având și compartiment de primiri urgențe adulți și copii, 22 linii de gardă și flotă proprie de ambulanțe.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu