HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Programul Capitala Tineretului din România 2025 permite organizațiilor să promoveze teme relevante pentru grupurile sociale pe care le reprezintă, cu Vaslui ca gazdă!

Programul Capitala Tineretului din România 2025 permite organizațiilor să promoveze teme relevante pentru grupurile sociale pe care le reprezintă, cu Vaslui ca gazdă!
Sursă foto: monitoruldevaslui.ro

În urma unei competiții intense, orașul Vaslui a obținut titlul de Capitala Tineretului din România pentru anul 2025. Evenimentul final al acestei competiții s-a desfășurat la Târgu-Jiu.

Proiectul se va desfășura sub motto-ul "întinerEŞTI".

"Astăzi, pier toate diferenţele dintre noi, se sting şi fricile de zi cu zi, dispar şi supărările şi noi, românii, ne amintim mereu să râdem la final, în cele mai grele condiţii. (...) De mâine, revenim la treabă. Titlul de Capitală e primul pas al unui plan cu mult mai mare decât am visat vreodată oricare dintre noi", au declarat tinerii care au promovat candidatura Vasluiului.

Oficialii Primăriei Vaslui au exprimat sprijin total pentru acest proiect și au promis să ofere asistența necesară pentru realizarea activităților culturale, artistice și civice ce vor avea loc.

"Vaslui, Capitala Tineretului din România 2025! Titlul a fost câştigat de tinerii vasluieni care, cu entuziasm şi încredere în puterea celor mulţi, au depăşit obstacole şi au reuşit să ne ofere un final frumos al unui parcurs emoţionant. Rămânem alături de voi, dragi tineri vasluieni! Felicitări şi mulţumiri pentru bucuria oferită! Suntem mândri de voi", se menționează într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Vaslui.

Programul Capitala Tineretului din România este un cadru național destinat tinerilor, care funcționează pe baza principiilor similare cu cele ale Capitalei Europene a Tineretului. Acest program încurajează organizațiile de și pentru tineret să aducă în prim-plan teme relevante pentru grupul social pe care îl reprezintă și ajută autoritățile locale să identifice problemele acestora și să atragă investiții publice și private pentru soluționarea lor și dezvoltarea ecosistemelor de suport.

Fiecare an, un oraș din România este desemnat ca fiind Capitala Tineretului prin intermediul unui concurs de concepte și primește sprijin financiar, formare și consultanță pentru pregătirea și implementarea inițiativelor propuse în dosarul de candidatură.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu