HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Profitul net al Grupului BRD a crescut cu 20,8%, ajungând la 1,227 miliarde de lei în primele nouă luni.

Profitul net al Grupului BRD a crescut cu 20,8%, ajungând la 1,227 miliarde de lei în primele nouă luni.
Sursă foto: brd.ro

BRD Group a raportat un venit net de 1,227 miliarde lei în primele trei trimestre ale anului curent, o creștere de 20,8% comparativ cu aceeași perioadă din 2022. De asemenea, rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) a ajuns la 20,9%, mai mare decât cea de 16,7% înregistrată în același interval al anului anterior. Aceste informații au fost comunicate vineri de către banca BRD, conform Agerpres.

Făcând o comparație cu primele nouă luni din 2022, BRD Group realizase un profit net de 1,016 miliarde lei.

"Activitatea de creditare a înregistrat o creştere de două cifre faţă de perioada similară a anului trecut... Primele nouă luni ale anului au fost marcate de o creştere puternică a veniturilor... Toate acestea au contribuit la o creştere semnificativă a rezultatului net... și la un nivel ridicat al ROE, de 20,9%", a declarat Maria Rousseva, Director General adjunct al BRD Groupe Societe Generale.

Soldul creditelor nete ale Grupului BRD (inclusiv creanţele din leasing) s-a majorat cu două cifre (10% an/an) până la sfârşitul lunii septembrie 2023.

"Creşterea a fost susţinută într-o mai mare măsură de o activitate de creditare robustă pe segmentul companiilor...", se menţionează în comunicat.

Pe segmentul retail, soldul creditelor nete a crescut cu 4,1% an/an la sfârşitul lunii septembrie 2023, împrumuturile acordate persoanelor fizice marcând un avans de 3,6% an/an, iar cele pentru clienţii companii mici, un avans de 16,9% faţă de 30 septembrie 2022.

"În cadrul programului IMM Invest Plus... BRD este angajată în construirea unei economii sustenabile...", se mai precizează în comunicat.

Depozitele clienților au ajuns la 60,6 miliarde lei la sfârșitul lunii septembrie 2023, în creștere cu 9.8% comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent. Veniturile Grupului BRD au crescut cu

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu