HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Prima intervenție de chirurgie toracică minim invazivă fără intubație a avut loc la Spitalul Județean Bistrița-Năsăud.

Prima intervenție de chirurgie toracică minim invazivă fără intubație a avut loc la Spitalul Județean Bistrița-Năsăud.
Sursă foto: bursa.ro

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a făcut cunoscut joi că au avut loc unele intervenții chirurgicale inovatoare în cadrul instituției, mai precis operații de chirurgie toracică minim invazivă, care nu necesită intubație, conform news.ro.

"Premieră medicală pentru SCJU! În Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa au fost efectuate recent o serie de intervenţii chirurgicale de chirurgie toracică fără intubaţie (Non-intubated Video-assisted Thoracic Surgery)", a comunicat joi spitalul.

Reprezentanții spitalului au subliniat că această metodologie operatorie revoluționară a fost utilizată cu scopul de a diminua pericolul anestezico-chirurgical la pacienții extrem de vulnerabili, care prezintă riscuri semnificative pentru anestezia generală și care beneficiază în mod real de pe urma intervenției chirurgicale.

Echipa medicală responsabilă pentru aceste intervenții a constat din medicii Vlad Beleuzu - medic specialist Chirurgie toracică și Justin Dodane - medic specialist ATI.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin