HUB PRESS

s e î n c a r c ă

PPC a numit-o pe Alessio Menegazzo în poziția de CEO și manager de țară pentru companiile pe care le deține în România.

PPC a numit-o pe Alessio Menegazzo în poziția de CEO și manager de țară pentru companiile pe care le deține în România.
Sursă foto: PPC

Alessio Menegazzo a fost desemnat de PPC ca CEO și manager al filialelor din România.

În 2009, Alessio Menegazzo s-a alăturat echipei Enel România, iar în ultimii ani a supervizat echipa responsabilă pentru promovarea unui sistem de dezvoltare durabilă și integrarea sustenabilității în nucleul culturii corporative.

El va fi la cârma unei echipe compuse din profesioniști români cu experiență în domeniile lor de specialitate, inclusiv la nivel internațional. Scopul echipei este să construiască o organizație care să răspundă rapid nevoilor clienților, să susțină și să conducă transformarea sectorului energetic din România într-unul decarbonizat, digital, descentralizat, care să ofere economiei și societății un avantaj competitiv într-o lume în schimbare.

Echipa lui Menegazzo va include pe Mihai Pește - director general Distribuție, Marius Chiriac - director general Retail, Răzvan Popescu - director Financiar, Florin Gheorghiu - director general Energie Regenerabilă, Oana Gherasi - director Comunicare etc.

Miercuri, Grupul PPC din Grecia a anunțat finalizarea tranzacției prin care a cumparat participațiile deţinute de Grupul Enel în România. Aceasta marchează prima sa extindere majoră pe piața externă.

În conformitate cu contractul de vânzare semnat în data de 9 martie 2023, PPC a plătit aproximativ 1,240 miliarde de euro, echivalentul unei valori a companiilor de aproximativ 1,9 miliarde de euro (100% din acţiuni).

PPC este liderul pieţei de energie în Europa de Sud-Est, cu o capitalizare bursieră de circa 3,5 miliarde de euro la 25 octombrie 2023. PPC produce, distribuie şi furnizează energie electrică către clienți.

Grupul PPC operează unități de producție cu o capacitate instalată de peste 11,8 GW și servește 8,7 milioane de clienți pe mai multe piețe din regiune. Acesta furnizează aproximativ 40 TWh de energie electrică, distribuie 77 TWh și produce peste 24 TWh.

Grupul este prezent în Grecia (unde este lider pe piață), Bulgaria (din 2015), Albania (din 2016), Macedonia de Nord (după achiziționarea EDS - Energy Distribution Solutions în 2018) și România (în urma achiziției companiilor Enel în România în luna octombrie 2023). PPC a fost fondată în anul 1950 și este listată la Bursa din Atena.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin