HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Polițiștii au reținut doi tineri acuzați de înșelăciune și fals informatic.

Polițiștii au reținut doi tineri acuzați de înșelăciune și fals informatic.
Sursă foto: thetimes.co.uk

Conform Agerpres, polițiștii din Cluj au reținut doi tineri, de 21 și 22 de ani, acuzați de înșelăciune și fals informatic.

"La data de 21 noiembrie a.c., poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi în localitatea Dobroeşti, judeţul Ilfov, într-un dosar penal care vizează comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi fals informatic. Din cercetări a reieşit că, la data de 23 octombrie a.c., cei doi ar fi contactat un bărbat, din comuna Mihai Viteazu, judeţul Cluj, cu pretextul achiziţionării de la aceasta a unui motociclu, de 6.500 de euro."

Se pare că unul dintre cei doi tineri s-a prezentat sub o altă identitate și i-a trimis proprietarului motociclului un document PDF falsificat ca dovadă pentru plata sumei respective. În plus, acesta ar fi convins un alt bărbaț să transporte motocicleta până la Breaza în Prahova printr-o plată fictivă.

Într-o declarație a IPJ Cluj se menționează: "În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate 6 telefoane mobile, un calculator şi mai multe cartele de telefonie. De asemenea, în baza activităţilor operative, motociclul a fost găsit de poliţişti, fiind restituit proprietarului."

De asemenea, s-a descoperit că unul dintre tineri avea asupra sa o substanță vegetală verde-oliv. Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore și vor fi prezenți în fața instanței pentru stabilirea altor măsuri preventive.

"Totodată, asupra unui dintre cei doi, în urma controlului corporal au fost identificate 6 grame de substanţă vegetală verde-oliv, cercetările fiind preluate de structura competentă de combatere a criminalităţii organizate. În baza probatoriului administrat, cei doi tineri, de 21 şi 22 de ani, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore."

Activitatea polițiștilor a beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și Poliției orașului Pantelimon. În tot acest timp procesual, acuzații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu