HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Poliția Rutieră recomandă prudență pe drumuri în timpul ploilor și reducerea vitezei: un mesaj pentru șoferi

Poliția Rutieră recomandă prudență pe drumuri în timpul ploilor și reducerea vitezei: un mesaj pentru șoferi
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Reprezentanții Poliției Rutiere îndeamnă șoferii să fie conștienți de condițiile meteo înainte de a se porni la drum. Ei sunt sfătuiți să își adapteze viteza în funcție de starea carosabilului, mai ales atunci când acesta este umed sau acoperit de zăpadă, gheață sau polei. Aceasta recomandare vine în contextul emiterii unor avertizări cod galben de către Administrația Națională de Meteorologie, care indică intensificarea vântului și ninsori preponderent la altitudini peste 1.400 m, cu viscol temporar la peste 1.700 m.

Centrul Infotrafic din IGPR subliniază necesitatea unei conduite prudente în situațiile meteorologice care pot afecta siguranța pe drumurile publice. "Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă! Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare și evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe. În condiţii de trafic intens, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule", se menționează în comunicat, potrivit news.ro.

În plus, polițiștii rutieri subliniază importanța utilizării luminilor atunci când vizibilitatea este redusă din cauza ploii, ceții sau a ninsorilor. "Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare! Conduceţi în mod responsabil, cu multă atenţie!", adaugă aceștia.

Meteorologii au emis cod galben pentru intensificarea vântului în anumite zone ale țării începând de sâmbătă după-amiază și până duminică dupămiazǎ. La munte, mai ales în Carpații Orientali, sunt prognozate ninsori iar la altitudini de peste 1.700 metri se așteaptǎ viscol.

O altǎ atenţionare meteorologicǎ cod galben este valabilǎ între 11 noiembrie ora 17.00 și 12 noiembrie ora 08.00 și prevede intensificǎri ale vântului cu ninsori predominante la munte la peste 1.400 m și viscol temporar la peste 1.700 m.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu