HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Planuri ale Ministrului Sănătății pentru noua lege a salarizării: Creșterea salariilor pentru anumite categorii de medici

Planuri ale Ministrului Sănătății pentru noua lege a salarizării: Creșterea salariilor pentru anumite categorii de medici
Sursă foto: wall-streeat.ro

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a exprimat dorința de a aduce modificări la noua lege a salarizării, în special în legătură cu remunerarea pentru serviciul de gardă, care este în prezent egal cu salariul de acum 5 ani.

„Propunerile au fost trimise la Ministerul Muncii de mult timp, așteptăm și noi o variantă consolidată a acestei legi. Ea sigur va fi trecută prin Parlament pentru că e o lege foarte importantă. Ce corecții ar putea să aducă? În primul rând această corecție legată de serviciul de gardă, care în acest moment este plătit la nivelul salariului de acum 5 ani, din 2018, adică nu este plătit la nivelul salariului pe care omul îl primește în momentul de fațā, ci la un salariu mult mai mic, iar plata gārzii nu e stimulativā din punctul acesta de vedere”; a declarat Alexandru Rafila, conform Mediafax.

Alexandru Rafila a menționat că cei care efectuează gărzi primesc un venit mai mic decât dac-ar lucra în timpul programului normal.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu