HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Peste o mie de persoane au solicitat ambulanța în Capitală, după ce căldura i-a doborât pe stradă.

Peste o mie de persoane au solicitat ambulanța în Capitală, după ce căldura i-a doborât pe stradă.
Sursă foto: facebook.com

În această perioadă de temperaturi extrem de ridicate, comunitatea medicală este în stare de alertă. Din cauza caniculei, un număr tot mai mare de persoane se prăbușesc pur și simplu. Orașele mari sunt cele care înregistrează cele mai multe astfel de cazuri.

Alice Grasu, conducerea Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, a menționat la Digi24 că solicitările către serviciul de ambulanță au crescut semnificativ, cu peste 1000 de persoane având nevoie urgentă de ajutor medical pentru situații critice clasificate ca fiind cod roșu sau galben.

"Am avut și 144 de persoane care se aflau într-un loc public atunci când au necesitat intervenția ambulanței. 23 dintre acestea au avut simptome precum pierderea stării de conștiență sau lipotimii, iar patru dintre ele chiar au leșinat", a declarat Alis Grasu.

Aceasta a adaugat că datorită lipsei personalului, eforturile depuse pentru a gestiona toate urgențele sunt considerabile. În fiecare zi sunt mobilizate cel puțin zece echipe suplimentare pentru a face față situațiilor critice. Recomandarea ei pentru cei care rămân în București pe durata mini-vacanței de Rusalii este să evite expunerea la soare și să se hidrateze corespunzător.

"Cei care au rămas în București trebuie să respecte cu strictețe indicațiile noastre. În intervalul 11,00 - 17,00, când avem cod roșu, le recomandăm să evite deplasările sub soare, efortul fizic intens, grădinăritul sau expunerea voluntară la soare. Dacă sunt nevoiți să iasă din casă, ar trebui să poarte haine largi și confortabile, confecționate din materiale naturale și de culori deschise pentru a acoperi cât mai mult din corp. Capul ar trebui protejat cu o pălărie sau o șapcă sau purtând o umbrelă", a adaugat Alis Grasu.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin