HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Patronul care nu poate găsi angajați, deși oferă salarii de aproape 3000 de euro pe lună.

Patronul care nu poate găsi angajați, deși oferă salarii de aproape 3000 de euro pe lună.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Confruntarea cu o criză a forței de muncă pare să se intensifice în Europa. În România, situația este severă, dar se pare că nici destinațiile occidentale ale multor români nu sunt într-o poziție mai favorabilă.

Florin Lisaru este un antreprenor român care își desfășoară activitatea în Italia. Acesta deține o firmă de transport de mărfuri cu peste 30 de camioane și 25 de angajați ca șoferi, având sediul la Piacenza, în partea nordică a Italiei.

Acesta se confruntă cu o dificultate legată de insuficiența personalului. Mai precis, are nevoie de șoferi, având contracte semnate pe care nu le poate respecta din cauza acestei probleme.

Afirmă că a suferit o pierdere financiară de 80.000 de euro încă din startul acestui an. Oferind condiții conform legislației în vigoare, salarii și garanții, plus beneficii extra. A ajuns să publice anunțuri chiar și în România, pe platforme online specializate pentru recrutarea forței de muncă, însă fără succes. Florin Lisaru propune salarii cuprinse între 2.200 și 2.800 de euro.


"Aș accepta și începători, dar să aibă dorința de a învăța, să fie serioși. Le dăm chiar și banii înainte. Dar sunt din ce în ce mai puțini cei cu care se poate lucra. Unii vin și-mi spun că vor să stea o lună, apoi să plece. E o nebunie totală, o criză care a început acum un an și devine din ce în ce mai presantă. Am căutat la început în Italia, apoi și în România",

Antreprenorul adaugă că sunt oferite condiții de muncă decente.

El atribuie această problemă parțial birocrației, indicând faptul că un șofer poate obține permisul de conducere după mai mult de un an, timpul de așteptare fiind extrem de lung.


"Faci teoria, sală, oraș, apoi aștepți atestatul. Timp de așteptare inutil. Autoritățile ar trebui să înțeleagă faptul că e criză, să vină în întâmpinarea nevoilor firmelor. Bineînțeles, nu zic să le dea imediat permisul, dar să avem o durată rezonabilă. Criza e în toată Europa"

a concluzionat angajatorul italian.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu