HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Opinie: La OMV, motorina depaseste 8 lei pe litru, detergentul costa dublu pe kilogram și o plăcuță suedeză se achită numai cash!

Opinie: La OMV, motorina depaseste 8 lei pe litru, detergentul costa dublu pe kilogram și o plăcuță suedeză se achită numai cash!
Sursă foto: Pinterest

Conducerea României sub Marcel Ciolacu pare să se clatine într-un ritm alarmant! Previziunile lui Eduard Hellvig despre starea covrigilor par să fie deja depășite de realitate, covrigii nefiind nici măcar coapți în totalitate și deja prezintă semne de stricaciune!

Ieri, în timp ce îmi făceam cumpărăturile, am fost șocată! În presa recentă se vorbea despre faptul că PSD a reușit să reducă prețurile la alimente. Mi-a venit în minte o imagine cu Liviu Dragnea declarând triumfator că "Am crescut și ziua, cu o oră!" Dar actuala guvernare pare să fie mai gravă! Îmi dau seama că avem deficit, îmi dau seama că există conflicte militare în alte părți ale lumii și eu sunt cea care trebuie să plătesc pentru acestea. Înțeleg că dacă critic guvernarea sunt etichetată ca fiind susținătoare a lui Putin, suferind de rabie sau chiar analfabet funcțional. Dar nu este corect ca PSD-ul să mă insulte! NU încerca să mă convingi cât de bine ne merge și cum ai reușit tu să ieftinești totul când prețurile s-au dublat și comercianții români au redus cantitatea de produs vândut. Desigur, cantitatea vândută este diferită față de cea declarată pe ambalaj! În plus, în Timișoara, capitala culturală, sectorul HORECA a renunțat la bonete, ceea ce înseamnă că produsele alimentare pot conține păr de la angajați!

Coșul zilnic, așa cum este definit de Ciolacu și echipa sa de specialiști, variază considerabil de la o persoană la alta. Coșul meu este destul de simplu! Conține salate cu ton și ocazional o pizza. Ei bine, prețul unei cutii de ton s-a dublat, în timpul iernii 100 de grame de zmeură ajungeau să coste 22 lei iar prețurile legumelor sunt stabilite după bunul plac al Carrefourului. Nu cumpăr din piață pentru că produsele sunt fie vechi fie înghețate din cauza frigului. Dacă ne uităm și la produsele de curățenie, vedem că detergentul costă dublu, electricitatea costă dublu și chiar și prețul încălzirii a crescut semnificativ.

Între timp PSD apare pe televizor anunțând măsuri populiste precum taxarea băncilor sau limitarea plăților cash. Evident! PSD taxează băncile iar acestea îmi cresc comisionele pentru operațiuni cash! În ceea ce privește limitarea banilor cash aceasta reprezintă o altă formă de taxă! Comerciantul de la colț nu este deloc impresionat și spune lucrurilor pe nume: Dacă cumpăr produse de sub 5 lei, plătesc cash pentru că banca îmi ia comision și nu mai fac profit dacă se plătește cu cardul. Ce reprezintă limitarea plății cash? Este un transfer uriaș de bani din buzunarele mele în conturile băncilor! Este simplu pentru cineva care are și creier. Nu mai vorbim despre faptul că plata cash oferă băncilor acces liber la lista mea de achiziții și profilul meu de client!

Desigur, când vezi așa o situație te gândești să pleci cât mai departe. Dar nici acolo nu este simplu. De exemplu, ieri seară la OMV în Timișoara prețul unui litru de motorină depășea 8 lei! Practic, chiar și atunci când vrei să pleci trebuie să o faci pe jos, în ciuda faptului că ai muncit pentru a-ți cumpăra mașina! Și toată lumea tace! Acesta este statut quo-ul actual! Probabil vom ajunge să ne punem placa suedeză pe mașinile noastre și poate vom ajunge să pedalam ca în desenele animate cu familia Flintstone!

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu