HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Nicușor Dan se retrage din politică, dar discută cu toți: S-a întâlnit cu Ciucă, Drulă și Tomac, însă dorește independență.

Nicușor Dan se retrage din politică, dar discută cu toți: S-a întâlnit cu Ciucă, Drulă și Tomac, însă dorește independență.
Sursă foto: libertatea.ro

Într-o conferință de presă, Nicuşor Dan, Primarul Capitalei, a menționat că a avut convorbiri cu Nicolae Ciucă, Eugen Tomac și Cătălin Drulă. Cu toate acestea, el a subliniat că intenționează să rămână independent și să caute ajutorul partidelor de dreapta pentru a preveni victoria PSD în București.

"Am avut câteva discuţii cu domnul Ciucă, câteva discuţii cu domnul Drulă, cu domnul Tomac. Suntem oameni politici. Discutăm. În opinia mea, există o singură chestiune, aceeaşi care a fost în 2020, aceeaşi care a fost în 2016 - dreapta va avea un candidat unic sau nu. Dacă dreapta va avea candidat unic, va câştiga. Nu va avea candidat unic, va câştiga PSD." a precizat Nicuşor Dan.

Acesta continuă să sublinieze că are o relaţie solidă cu PMP în Consiliul General și cu celelalte partide de dreapta care nu sunt reprezentate acolo.

Cât despre afirmațiile lui Sebastian Burduja - lider interimar al PNL Bucureşti - cum că Bucureștiul este cel mai prost administrată capital european conform Indicelui European de Calitate a Administraţiei Publice , primarul general consideră că oraşul a înregistrat progrese, chiar dacă nu s-a clasat niciodată bine la acești indicatori.

"Nu am apucat să vorbesc cu domnul Burduja după ce a preluat mandatul interimar. Intenţionez să o fac cât mai curând, pentru că am o obligaţie faţă de simpatizanţii PNL. M-au votat, am promis că voi face nişte lucruri pentru Bucureşti. Bineînţeles că există nişte indicatori care măsoară calitatea vieţii. Bucureştiul nu a stat bine niciodată la indicatorii aceştia. Totul este să ne uităm nu la cum arată aceşti indicatori, ci dacă progresăm sau nu. În opinia mea, noi progresăm”, a explicat Dan.

Sebastian Burduja, liderul interimar al PNL București, a menționat că nu își aduce aminte de nicio înscriere în PNL din partea primarului Nicuşor Dan și a subliniat faptul că datele europene plasează Bucureștiul ca un oraș mai dezvoltat decât Madrid, Berlin, Copenhaga sau Amsterdam, dar pe ultimul loc în ceea ce privește Indicele de Calitate al Administrației Publice.

"Am susţinut în faţa colegilor mei să fim într-adevăr «prin noi înşine», aşa cum a spus Vintilă Brătianu, un fost primar al Bucureştiului de altfel. Asta înseamnă să venim în faţa bucureştenilor cu cea mai bună ofertă”, a adăugat liderul interimar al PNL Bucureşti și ministru al Energiei.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu