HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Modul de operare al directorului din MIPE: O foaie A4 cu inscripția `5500 salariu net, 4000 lei în contul tău, 1500 în alt cont`, plasată pe o masă de restaurant.

Modul de operare al directorului din MIPE: O foaie A4 cu inscripția `5500 salariu net, 4000 lei în contul tău, 1500 în alt cont`, plasată pe o masă de restaurant.
Sursă foto: elle.ro

Conform documentelor DNA, Dragos Iorga a demonstrat o "prudență" și o "calculare" remarcabilă în modul său de operare. Ancheta sugerează că acesta nu avea nicio ezitare în a solicita bani de la subordonații pe care i-a adus sub controlul său prin intermediul responsabilităților sale la MIPE.

Ancheta dezvăluie: "În ceea ce privește circumstanțele personale ale inculpatului, trebuie remarcat faptul că acesta nu a avut nicio rezervă în a solicita direct candidatelor un procent din salariu pentru angajarea lor."

"Mai mult, conform declarațiilor ..., inculpatul nu s-a lăsat influențat și a continuat să ceară 1500 de lei lunar, chiar și după ce martora i-a prezentat situația personală dificilă, culminând cu moartea tatălui ei ca urmare a unei boli cu evoluție lentă.

Faptele inculpatului sunt cu atât mai grave dat fiind că la momentul comiterii lor, ocupa un post în comisia de organizare a concursului și un rol de conducere în aceeași instituție, astfel încât folosirea funcției sale pentru interese personale este cu atât mai grav.

Nu se poate ignora maniera calculată și prudentă cu care inculpatul a planificat și implementat rezoluția infracțională", se menționează în dosarul trimis judecătorilor de la Tribunalul Constanța.

Mod de operare

"Astfel, inculpatul nu a dat denunțătoarelor codul IBAN al contului său bancar pentru că acesta ar fi putut fi imediat asociat cu persoana sa.

În schimb, inculpatul a cerut denunțătoarelor carduri bancare care le aparțineau lor sau rudelor lor de gradul I (și desigur codurile PIN corespunzătoare), ale căror conturi nu puteau fi asociate cu persoana sa, în care denunțătoarele să transfere mita pe care el o va retrage ulterior.

Această metodă sofisticată de operare este evident caracteristică unei persoane care nu este străină de fenomenul corupției și este în același timp incompatibilă cu principiile pe care ar trebui să se bazeze funcțiile de conducere", se menționează în dosarul în care sunt și declarațiile martorilor denunțatori.

Cum a început sfârșitul public pentru directorul Iorga...

"....

Martora s-a conformat și s-a întâlnit cu Iorga la restaurantul Legere, situat în Piața Rosetti, aproape de instituție.

Își amintește că Iorga Dragoș i-a prezentat o pagină de dimensiune A4, pe care scria: salariu net 5500 lei, 4000 lei în contul tău, 1500 în alt cont, durată contract 30.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu