HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Modernizare de 3 milioane de euro pentru clădirea Policlinicii Spitalului Județean Galați, anunță președintele Consiliului Județean.

Modernizare de 3 milioane de euro pentru clădirea Policlinicii Spitalului Județean Galați, anunță președintele Consiliului Județean.
Sursă foto: Consiliul Judetean Galati

Costel Fotea, Președintele Consiliului Județean Galați, a anunțat marți că se va moderniza clădirea Policlinicii Spitalului Județean, urmare a unei investiții de 3 milioane de euro.

"Investim peste 3 milioane de euro, bani europeni atrași de către Consiliul Județean Galați, pentru a renova și dota cu echipamente medicale cabinetele medicale din vechea clădire a Policlinicii (parter, etajul I și etajul II)", a declarat marți președintele CJ Galați.

Fotea adaugă faptul că vor fi amenajate noi spații destinate tratamentului oncologic prin chimioterapie, procedurilor endoscopice și tratării litiazei renale cu ultrasunete (cu ajutorul litotritorului).

"Vor fi achiziționate aproximativ 450 de echipamente medicale (sistem de detectare precoce a cancerului bucal, laser endovenos pentru tratarea varicelor, trusă performantă de videoendoscopie, sistem modern pentru intervenții endoscopice și laparoscopice), dispozitive IT și piese de mobilier pentru dotarea spațiilor medicale din cadrul Policlinicii", a mai comunicat Fotea.

Conform spuselor sale, în prezent, Policlinica Spitalului Județean constă în două clădiri: una care este în curs de modernizare (vechea clădire) și cea nou construită de către Consiliul Județean, cu o suprafață desfășurată de peste 1.500 de mp.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu