HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ministrul Muncii îi asigură pe colegii de la Casele teritoriale de Pensii: Înțelegem situația lor legitimă și îi rugăm să aibă încredere.

Ministrul Muncii îi asigură pe colegii de la Casele teritoriale de Pensii: Înțelegem situația lor legitimă și îi rugăm să aibă încredere.
Sursă foto: Foto news.ro

Simona Bucura Oprescu, Ministrul Muncii, exprimă faptul că este conștientă de nemulțumirile personalului din Casele teritoriale de Pensii referitoare la salariile lor, în comparație cu alte categorii de angajați din sectorul bugetar. În acest sens, ea promite că va "explora opțiuni" pentru a stabili un "echilibru între resursele financiare actuale ale României și relevanța muncii pe care o desfășoară aceștia", conform news.ro.

"Îmi adresez rugămintea către colegii noștri din Casele teritoriale de Pensii să fie încrezători. Suntem pe deplin conștienți de situația lor, ne dăm seama că este justificată având în vedere că nemulțumirea lor se bazează pe comparația cu alte grupe din sistemul public ce beneficiază de salarii mai mari decât ale lor pentru același tip de muncă, cu aceeași complexitate și importanță socială. Din nefericire, în cadrul implementării legii salarizării unitare există trei tipuri de intervenții: legislative, administrative sau judiciare prin care unele grupe au obținut beneficii suplimentare. Astfel, colegii noștri își exprimă în mod legitim dorința: și noi, cei de la Casele teritoriale de Pensii, avem o muncă grea, cu multă responsabilitate, dorim salarii mai mari. Înțelegem acest lucru și vom căuta soluții pentru a găsi un echilibru între resursele financiare actuale ale României și relevanța muncii pe care o desfășoară aceștia", a declarat Simona Bucura Oprescu, luni seară, la TVR Info.

Ea a îndemnat angajații Caselor de Pensii "să fie încrezători și să-și continue munca cu aceeași seriozitate".

Ministrul a subliniat faptul că "motivarea" personalului din Casele de Pensii "este esențială" în procesul de digitalizare a dosarelor de pensii.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu