HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ministrul Muncii a convocat o ședință cu CNA, CNCD și Avocatul Poporului din cauza nemulțumirilor privind salariile mari acordate în funcție de vechime.

Ministrul Muncii a convocat o ședință cu CNA, CNCD și Avocatul Poporului din cauza nemulțumirilor privind salariile mari acordate în funcție de vechime.
Sursă foto: Facebook

Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, a avut o discuție miercuri cu reprezentanții mai multor instituții publice despre implementarea unui nou sistem de salarizare în sectorul public. Instituțiile participante au inclus Avocatul Poporului, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Consiliul Legislativ, Consiliul Naţional al Audiovizualului, Autoritatea Electorală Permanentă, Consiliul Economic şi Social, Institutul Naţional de Statistică, Agenţia Naţionale pentru Sport, Agenţia Naţionale pentru Achiziţii Publice, Rezervele Statului și Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Subiectele abordate în cadrul acestei discuții au inclus structurarea ierarhică a funcțiilor în cadrul sistemului public românesc și crearea unor criterii care să încurajeze performanța efectivă la nivel individual al fiecărei instituții. Aceste detalii au fost menționate într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale miercuri.

Conform sursei citate anterior, reprezentanții instituțiilor prezente la discuție au apreciat disponibilitatea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale de a elabora un proiect legislativ privind salarizarea care să țină cont de specificitățile fiecărei categorii de angajați din sistemul public.

Ministrul Bucura-Oprescu a declarat: „Vechimea e importantă, dar nu e singurul criteriu care trebuie să definească experienţa. Este nevoie şi de elemente care să încurajeze performanţa în sistemul public pentru că astfel răspundem mai bine nevoilor pe care românii le au. Acum este momentul în care respectul faţă de muncă să fie încurajat”, potrivit sursei citate.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu