HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ministrul Justiției discută despre modificarea Constituției: o posibilă măsură ar putea zgudui scena politică

Ministrul Justiției discută despre modificarea Constituției: o posibilă măsură ar putea zgudui scena politică
Sursă foto: Facebook/Alina Gorghiu

Alina Gorghiu, senatora PNL și Ministrul Justiției, a exprimat marți ideea că în timpul revizuirii Constituției, care după părerea ei este necesară, ar trebui să se schimbe și textul Legii fundamentale pentru a prevedea că un parlamentar care schimbă partidul să își piardă mandatul în Legislativ sau să fie posibil un referendum prin care cetățenii să decidă dacă doresc ca respectivul parlamentar să fie înlocuit. Ea susține că parlamentarii care migrează de la un partid la altul pentru a obține viitoare poziții eligibile sau alte beneficii sunt "trădători și oportuniști", conform News.ro.

"Acest lucru există deja pentru primari. După cum știți, ei nu pot părăsi partidul în timpul mandatului lor, deoarece își pierd mandatul. Din nefericire, Constituția împiedică acest lucru pentru parlamentari. Totuși, una dintre preocupările mele este ca atunci când va avea loc revizuirea Constituției - iar aceasta va fi necesar la un moment dat - să modificăm textul constituțional astfel încât un parlamentar care decide să plece de la un partid la altul să își piardă mandatul sau să se poată organiza acel referendum prin care cetățenii pot decide dacă doresc schimbarea respectivului parlamentar", a afirmat Alina Gorghiu, întrebată într-o conferință de presă ținută marți la sediul PNL Dâmbovița, dacă va exista vreodată o propunere legislativă pentru a împiedica migrația parlamentarilor de la un grup parlamentar la altul.

Senatora PNL a mai menționat că face parte din acest partid de peste două decenii și că dacă va decide să plece din partid, înseamnă că "este foarte supărată pe el" și se va retrage direct la pensie, nu va merge într-un alt partid. Gorghiu a adaugat că parlamentarii care trec de la un partid la altul pentru poziții eligibile sau alte beneficii sunt "trădători și oportuniști".

"Când plec din PNL mă duc la pensie"

"Vorbesc ca o persoană care este membru al aceluiași partid de peste 20 de ani și atunci când voi decide să plec din partid, înseamnă că sunt foarte supărata pe el și mă voi retrage direct la pensie, nu voi merge într-un alt partid. Pentru mine, încrederea celor care m-au votat este mult prea importantă pentru a decide să merg la un alt partid doar pentru un mandat suplimentar. Este un oportunism care miroase urât și eu nu îl susțin. Nu am multe simpatii pentru cei care aleg să plece de la un partid la altul cu câteva luni înainte de alegeri pentru că găsesc cu ușurință locuri pe lista unui alt partid care poate sunt mai eligibile decât cele oferite de partidul lor. Îi consider trădători și oportuniști", a încheiat Alina Gorghiu.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu