HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ministrul de Externe a avut o discuție telefonică cu omologul său din Arabia Saudită, conform MAE.

Ministrul de Externe a avut o discuție telefonică cu omologul său din Arabia Saudită, conform MAE.
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În cursul zilei de miercuri, Luminiţa Odobescu, Ministrul Afacerilor Externe, a purtat o discuţie telefonică cu omologul său din Regatul Arabiei Saudite, Alteţa Sa Regală Prinţul Faisal bin Farhan Al-Saud. Conversația a avut ca subiect principal situaţia tensionată de securitate din Israel şi Fâşia Gaza şi posibilitatea escaladării conflictului în această regiune.

Conform unui anunț făcut public de către Ministerul Afacerilor Externe, discuţia a inclus diverse teme precum: necesitatea protejării populației civile, retragerea în condiții de siguranță a cetăţenilor străini prezenți în Fâşia Gaza şi eliberarea imediată şi fără condiții a tuturor prizonierilor. De asemenea, s-a pus accent pe importanţa acţiunilor umanitare care să vină în ajutorul populaţiei palestiniene din aceeași regiune.

"În perspectivă, şefii celor două diplomaţii au convenit cu privire la necesitatea intensificării eforturilor diplomatice, inclusiv în cadrul iniţiativei trilaterale UE-Regatul Arabiei Saudite-Liga Statelor Arabe, cu scopul obţinerii unei păci cuprinzătoare în regiunea Orientului Mijlociu", a informat MAE.

Discuţia a oferit, de asemenea, ocazia de a evalua perspectivele de îmbunătățire a dialogului bilateral, prin exploatarea oportunităţilor comune în domeniul politic şi sectorial, se precizează în comunicat.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu