HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ministrul Cercetării anunță includerea Vâlcei în Hub-ul Naţional de Hidrogen, un pas semnificativ pentru transformarea României într-un centru de tehnologii emergente.

Ministrul Cercetării anunță includerea Vâlcei în Hub-ul Naţional de Hidrogen, un pas semnificativ pentru transformarea României într-un centru de tehnologii emergente.
Sursă foto: Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Ministrul de la Cercetare, Inovare şi Digitalizare, Bogdan Ivan, a declarat că Vâlcea se va alătura Hub-ului Naţional de Hidrogen, marcând "un nou pas semnificativ pentru ca România să devină un nod pentru tehnologiile emergente". Acesta a adăugat că ministerul lucrează în prezent la cererea de finanţare pentru hub-ul naţional de hidrogen, conform news.ro.

"Vâlcea se integrează în Hub-ul Naţional de Hidrogen. Un progres tangibil spre transformarea României într-un punct central pentru tehnologii emergente! La MCID lucrăm asupra solicitării de finanțare a hub-ului național de hidrogen. Îl felicit pe directorul general Mihai Varlam și pe toți specialiștii Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice (ICSI) din Râmnicu Vâlcea, pentru proiectele inovatoare prin care împing România înainte: ICSI face parte din proiectul strategic de 130 milioane euro, fonduri UE, prin care construim Hub-ul românesc de hidrogen, printr-un parteneriat între mediul academic, IMM-uri și comunitatea locală", a postat Bogdan Ivan luni pe Facebook.

Acesta a menționat și faptul că "ICSI a creat mașina care funcționează cu hidrogen, un prototip pe care l-am testat".

"Aici a fost patentată apa ușoară, fără nitrați sau nitriți, care îmbunătățește sistemul imunitar și este folosită în tratamentul cancerului; ICSI este cel mai mare producător de heliu lichid din România, utilizat în industria medicală pentru RMN-uri și CT-uri. Îi mulțumesc special președintelui Consiliului Județean Vâlcea, domnului Constantin Rădulescu, pentru primirea caldă și pentru sprijinul oferit în aceste proiecte, dar și pentru proiectele pe care MCID le va dezvolta în parteneriat cu Consiliul Județean", a adaugat Ivan.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu