HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ministerul Sănătăţii anunță finalizarea cu succes a ultimului pas pentru construirea Institutului Regional de Oncologie din Timişoara, finanțat prin PNRR.

Ministerul Sănătăţii anunță finalizarea cu succes a ultimului pas pentru construirea Institutului Regional de Oncologie din Timişoara, finanțat prin PNRR.
Sursă foto: Ministerul Sanatatii

Vineri, Ministerul Sănătăţii a făcut cunoscut faptul că a fost realizat cu succes ultimul demers necesar pentru construirea Institutului Regional de Oncologie din Timişoara, finanțat prin PNRR. Acest pas a fost posibil în urma aprobării de către Guvern, printr-o Hotărâre de Guvern, a indicatorilor tehnico-economici ai institutului. Noul centru medical va include 250 de paturi pentru spitalizare continuă și de zi, precum și un ambulatoriu integrat cu 26 cabinete medicale și o zonă dedicată serviciilor de diagnosticare. Aceasta constituie una dintre cele mai semnificative investiții realizate cu fonduri din PNRR, valoarea totală a proiectului ridicându-se la 1.153.030 mii lei, conform news.ro.

"Acces mai uşor la servicii de sănătate pentru pacienţii cu cancer din Vestul României. Ultimul pas pentru construirea cu fonduri din PNRR a Institutului Regional de Oncologie din Timişoara a fost îndeplinit cu succes de Ministerul Sănătăţii", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii. În același comunicat este menționat faptul că "Guvernul României a aprobat astăzi, 27 octombrie 2023, printr-o Hotărâre de Guvern, indicatorii tehnico-economici ai Institutului Regional de Oncologie Timişoara".

Ministerul Sănătăţii a detaliat că "Noul Institut va avea 250 de paturi destinate spitalizării continue şi de zi şi un ambulatoriu integrat cu 26 cabinete medicale, zonă de servicii de diagnosticare (analize de laborator, imagistică, endoscopie, explorări funcţional), bloc operator, terapie intensivă, laborator radioterapie, laborator medicină nucleară, Centru pentru transplant medular şi afereză celule stem. Spitalul reprezintă unul dintre cele mai importante obiective de investiţii cu fonduri din PNRR, iar valoarea totală a investiţiei este de 1.153.030 mii lei", subliniind importanța acestui proiect.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin