HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Miercuri, Rafila se va întâlni cu sindicatele cheie care reprezintă angajații din DSP-uri.

Miercuri, Rafila se va întâlni cu sindicatele cheie care reprezintă angajații din DSP-uri.
Sursă foto: gov.ro

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a comunicat că va avea o întâlnire miercuri cu sindicatele relevante reprezentând angajaţii Direcţiilor de Sănătate Publică.

Această declarație vine în urma protestelor organizate de către personalul Direcţiilor de Sănătate Publică din întreaga țară, care solicită creșterea salariilor la fel ca pentru cei de la Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate, conform Agerpres.

Rafila a menționat, într-un interviu pentru B1Tv, că a stabilit un dialog cu sindicatele relevante, reprezentând angajaţii Direcţiilor de sănătate Publică, și că miercuri este programată o întâlnire la sediul Ministerului Sănătăţii. De asemenea, el considera revendicările acestora ca fiind justificate.


"O criză economică prin care trece şi România, alaturi de alte ţari, nu este poate cel mai bun moment în care poţi să rezolvi foarte multe revendicari. Au început proteste la Casa Naţionala şi casele judeţene de asigurari de sănâtate. Revendicările dânşilor au fost rezolvate printr-o lege aprobatã în Parlament. Ulterior angajaţii din DSP-uri şi din cadrul Ministerului Sănătăţii au solicitat un tratament egal. Din acest punct de vedere, eu nu pot să nu înţeleg că revendicările lor sunt bazate pe o chestiune de principiu, pe care trebuie să o înţelegem, respectiv că sistemul de sănătate fie că discutăm de administrarea sistemului de sănătate, fie că discutăm de asigurările de sănătate trebuie privit în întregul lui şi probabil de aici a plecat nemulţumirea celor din DSP-uri", a declarat ministrul.

Acesta a subliniat nevoia ca soluțiile propuse să fie aplicabile și s-a arătat convins că prin dialog, transparență și "bună credință în abordare" se va ajunge la o soluție.

"E foarte important de înţeles că în acest context economic dificil soluţiile trebuie să fie aplicabile, nu trebuie să fie soluţii utopice. Şi un calendar pentru rezolvarea lor", a afirmat Rafila.

În același timp, Rafila a observat că atunci când "se satisface o anumită revendicare" salarială, apar automat alte categorii cu revendicari similare.

"Pânã la urmã decizia a fost luată la nivelul Parlamentului nu la nivelul Guvernului. A fost vorba de modificarea unei legi care permite acest lucru. O sã încerc sa gãsim o solutie care sa fie si raţională şi aplicabilă, în acelaşi timp", a concluzionat ministrul Sănătăţii.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu