HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Micul-dejun esențial pentru reducerea semnificativă a riscului de boli cardiovasculare.

Micul-dejun esențial pentru reducerea semnificativă a riscului de boli cardiovasculare.
Sursă foto: blog.elefant.ro

Un plan de nutriție accesibil tuturor, centrat pe anumite categorii de alimente, poate ajuta la diminuarea riscului de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare, cauze majore ale infarctului miocardic. Cercetările sugerează o reducere semnificativă, de până la 17%, a probabilității apariției bolilor cardiace atunci când optăm pentru aceste tipuri specifice de alimente, conform Daily Express. Aparent, ouăle nu reprezintă cea mai bună opțiune pentru prima masă a zilei.

Totuși, un studiu recent publicat în revista BMC Medicine indică faptul că ar fi momentul să substituim ouăle cu ceva mai crocant pentru a ne menține sănătatea inimii.

Echipa de cercetare a constatat că înlocuirea unui ou cu o porție de nuci poate reduce riscul dezvoltarii bolilor cardiovasculare cu până la 17%. În plus, consumul alimentelor crocante scade riscul apariției diabetului cu 18% și al morții premature cu 15%.

Nu este prima dată când se ridică semne de întrebare asupra potențialului pericol al consumului de ouă pentru inimă, însă mulți specialiști subliniază necesitatea unor dovezi mai solide înainte de a trage concluzii definitive despre acest aliment.Înlocuiți carnea procesată

Cercetătorii au efectuat un studiu asupra alimentelor pe bază de plante "la modă".Infarctul miocardic poate fi prevenit printr-o alimentație sănătoasă

Rezultatele nu au evidențiat niciun avantaj al substituirii peștelui și fructelor de mare cu alternative vegetale. De asemenea, nu există dovezi care să sugereze că înlocuirea produselor lactate ar putea diminua riscul bolilor cardiovasculare. Cu toate acestea, substituirea acestora cu nuci a fost corelată cu o scădere foarte mică a riscului de moarte prematură.

Descoperirile au arătat, de asemenea, că persoanele care înlocuiesc 50 de grame de carne procesată - echivalentul unui cârnat - cu leguminoase, linte, naut sau fasole au un risc cu 23% mai mic de a dezvolta afecțiuni cardiace.

Acest risc scade și mai mult, la 27%, dacă se consumă între 28 și 50 de grame de nuci în locul cărnii procesate. Dr. Sabrina Schlesinger, co-autor al studiului, afirmă că oamenii ar trebui să-și reconsidere opțiunile pentru micul dejun.

Dr. Schlesinger a declarat pentru MailOnline: „Mulți oameni încep ziua cu un ou sau un mic dejun prăjit, dar rezultatele acestei analize arată că ar fi mai bine să înlocuim aceste alimente cu alimente pe bază de plante. Există, de asemenea, dovezi că oamenii ar putea beneficia de înlocuirea cărnii de pasăre cu alimente pe bază de plante, dar există puține dovezi pentru înlocuirea produselor lactate.”

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu