HUB PRESS

s e î n c a r c ă

MFP a publicat proiectul OUG privind creșterea limitelor pentru plățile în numerar (document)

MFP a publicat proiectul OUG privind creșterea limitelor pentru plățile în numerar (document)
Sursă foto: Mediafax

Conform unei Ordonanțe de Urgență recente pentru eliminarea limitării la 5.000 de lei a plăților în numerar, se pare că societatea românească nu este pregătită pentru această schimbare. Această ordonanță a fost pusă în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor după ce premierul a anunțat că Guvernul intenționează să renunțe la această măsură.

"Având în vedere reacțiile din spațiul public (...) societatea românească nu este pregătită pentru măsura limitarii utilizarii numerarului", se menţionează în preambulul OUG.

"Percepțiile societǎții au fost diverse, de la teama, eronată, de eliminare a numerarului, la îngrijorarea cu privire la îngreunarea activitǎții zilnice, mai ales în cazul micilor afaceri, respectiv îngreunarea relaţiei cu furnizorii/clienţii, precum şi cu privire la costurile suplimentare generate de comisioanele şi taxele pentru procesarea plǎţilor electronice", este explicat în nota introductivǎ.

În plus, guvernul face referire și la un sondaj realizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România despre reducerea limitelor pentru plăţile în numerar, efectuat în perioada 03-06.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu