HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Meteorologii emit cod portocaliu și galben de caniculă: vremea se modifică drastic cu temperaturi de până la 37 de grade (hartă)

Meteorologii emit cod portocaliu și galben de caniculă: vremea se modifică drastic cu temperaturi de până la 37 de grade (hartă)
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Meteorologii au anunțat noi coduri galben și portocaliu pentru caniculă. În ziua de miercuri, temperaturile pot atinge chiar și 37 de grade Celsius, iar nopțile vor fi tropicale.

Marți, regiunile Banat, Oltenia, majoritatea Munteniei, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei vor înregistra temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului. Maximele termice se vor situa între 32 și 35 de grade Celsius și va exista un disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind ușor pragul critic de 80 de unități. Nopțile vor fi tropicale cu temperaturi minime în jur de 20 de grade Celsius, conform Mediafax.


Ce ne așteaptă miercuri?

Miercuri, căldura se va răspândi pe întreg teritoriul național. În nordul Crișanei, Maramureș, majoritatea Transilvaniei, Moldova, estul Munteniei și Dobrogea continentală se așteaptă maxime termice între 32 și 35 de grade Celsius. Canicula va persista local iar disconfortul termic va fi ridicat cu un indice ITU ce depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Nopțile vor continua să fie tropicale cu minime termice în jur de 20 de grade Celsius.

De asemenea, miercuri va intra în vigoare un cod portocaliu pentru Banat, Oltenia, vestul Munteniei, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei. Aici se vor consemna temperaturi extrem de ridicate pentru acest moment al anului.

Maximele termice se vor situa între 33 și 37 de grade Celsius cu o caniculă persistentă și disconfort termic accentuat. Indicele ITU va depăși pragul critic de 80 de unități.

Nopțile vor fi tropicale cu minime termice ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius.


Zilele următoare

Căldura va persista în majoritatea regiunilor țării iar disconfortul termic va rămâne ridicat.

Pentru București, marți vremea va fi călduroasă cu o caniculă persistentă după-amiaza. Disconfortul termic se va menține ridicat la prânz când indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

Maxima zilei va fi între 33 și 35 de grade Celsius iar minima între 17 și 20 de grade Celsius. Cerul va fi predominant senin cu posibilitatea unor înnorări spre seară când pot aparea averse și descarcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat.

Miercuri, vremea va fi caniculară cu un disconfort termic ridicat și un indice ITU ce va depăși pragul critic de 80 de unități. Maxima zilei va fi între 35 și 36 de grade Celsius iar minima între 17 și 21 de grade Celsius. Cerul va fi predominant senin iar vântul va sufla slab până la moderat.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu