HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Messi a respins o propunere de peste un miliard de euro din Arabia Saudita înainte de a semna cu Inter Miami.

Messi a respins o propunere de peste un miliard de euro din Arabia Saudita înainte de a semna cu Inter Miami.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Înaintea semnării contractului cu Inter Miami, după despărțirea de Paris Saint-Germain, Lionel Messi a fost în vizorul unei echipe din Arabia Saudită. Acest interes a fost confirmat de către jucător, fără a intra însă în detalii. Conform surselor Bild și Goal, Anmar Al-Haili, președintele clubului Al-Ittihad, a dezvăluit câteva detalii despre propunerea financiară făcută fotbalistului care a primit Balonul de Aur de opt ori, informează news.ro.

"I-am făcut o ofertă de 1,4 miliarde de euro. Dar el a refuzat-o pentru că familia sa a vrut să se mute în Statele Unite", a menționat liderul saudit, exprimându-și surprinderea că "un jucător poate refuza o ofertă atât de mare de dragul familiei sale". El a continuat: "Noi respectăm acest lucru, pentru că familia este mai importantă decât banii".

În decembrie anul trecut, Lionel Messi discuta despre posibilitatea transferului în Saudi Pro League: "Am avut mai multe opţiuni pe masă. A trebuit să le analizez şi să mă gândesc la ele împreună cu familia mea înainte de a lua decizia de a veni la Miami. Prima mea opţiune a fost să mă întorc la Barcelona, dar acest lucru nu a fost posibil. Am încercat să mă întorc, dar nu s-a întâmplat. Este adevărat că după aceea m-am gândit mult să merg în liga saudită. Cunosc ţara şi au creat o competiţie foarte puternică, care ar putea deveni o ligă importantă în viitorul apropiat. În calitate de ambasador al turismului pentru Arabia Saudită, a fost o destinaţie care m-a atras, pentru că mi-a plăcut tot ce am vizitat, dar şi datorită creşterii fotbalului în ţară şi a eforturilor depuse pentru a crea o competiţie de nivel înalt. Era fie Arabia Saudită, fie MLS, iar ambele opţiuni mi s-au părut atractive", a mai spus Messi.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu