HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Mesaje despre limitarea plății în numerar au fost primite de clienții METRO (foto)

Mesaje despre limitarea plății în numerar au fost primite de clienții METRO (foto)
Sursă foto: Pinterest

În România, lanțul de hipermarketuri Metro Cash & Carry a notificat clienții săi corporativi prin intermediul mesajelor text despre restricțiile ce vor fi impuse asupra plăților în numerar începând cu luna noiembrie. Mesajul trimis de Metro este următorul: „Odată cu publicarea în Monitorul Oficial, Legea nr.296/2023, începând din 11 noiembrie 2023, operațiunile de încasări și plăți în numerar în cadrul magazinelor fizice METRO vor fi limitate la valoarea de 2.000 RON (TVA inclus)/persoană juridică (CUI) pe zi”.

Marcel Ciolacu, prim-ministrul țării, a clarificat marţi seară că această restricție a tranzacțiilor cash este un mijloc eficient de a combate evaziunea fiscală.

Din perspectiva legii, când vine vorba despre tranzacțiile financiare între o entitate juridică și una fizică, limita zilnică va fi stabilită la 5.000 lei pentru fiecare persoană implicată. În plus, sumele de bani care se află în casieria companiilor nu pot depși suma totala de 50.000 lei la sfârșitul unei zile lucratoare.

Tranzacțiile financiare în numerar între două persoane fizice vor fi, de asemenea, restricționate la o limită zilnică de 10.000 lei.


ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu