HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Mascații l-au arestat pe interlopul Vanghele din Buzău, după ce acesta s-a filmat având un pistol în mână / VIDEO

Mascații l-au arestat pe interlopul Vanghele din Buzău, după ce acesta s-a filmat având un pistol în mână / VIDEO
Sursă foto: facebook.com

Imagini cu Liviu Andronache, supranumit Vanghele, un cunoscut interlop, manevrând o armă de foc au atras atenția forțelor de ordine. Acesta a fost vizitat de polițiști la reședința sa situată în apropierea Pieței Sărace din Buzău pentru a verifica ce tip de armament posedă.

„În data de 2 noiembrie 2023, în urma apariției a unor clipuri pe o rețea de socializare în care un bărbat manevrează o posibilă armă, polițiștii buzoieni s-au sesizat din oficiu. La scurt timp după postarea imaginilor, au fost mobilizați polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Investigații Criminale, Poliției municipiului Buzău și luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale în vederea efectuării unei percheziții domiciliare la trei imobile utilizate de către bărbatul în vârstă de 61 de ani, din Buzău”, transmite IPJ Buzău.

Acțiunile au avut loc cu autorizație legala emisă de Judecatoria Buzau. Arma prezentată în clipul video a fost găsită și se pare că nu este una care necesitã autorizaţie.

Investigațiile continuă sub supravegherea parchetului pentru posibila încălcare a regimului armelor și munițiilor, cu mențiunea că poliția va lua toate măsurile necesare pentru prevenirea oricărui comportament antisocial.

Liviu Andronache nu este străin de forțele de ordine. În primavara acestui an, liderul interlop a fost surprins furând găini din curțile oamenilor. Alături de el erau soția și amanta, care îl ajutau în aceste activități ilegale. Poliția a descoperit în mașina lui 30 de păsări și un ied, toate furate.

În toamna anului 2010, Liviu Andronache (Vanghele), soţia sa Timişoara, una dintre fiicele sale Aida Andronache şi rudele Ciprian Durac şi Felix Boceanu au fost judecaţi pentru trafic de persoane minore şi proxenetism.

Vanghele a primit o sentinţã de şapte ani de închisoare iar Felix Boceanu a fost condamnat la cinci ani atât pentru traficul de persoane minore cât şi pentru proxenetism. Restul inculpaţilor au primit pedepse diferite pentru proxenetism.

În plus, magistraţii au decis confiscarea unei sume totale aproape 50.000 euro descoperite la percheziţiile efectuate la domiciliile membrilor reţelei. Sumele nu au putut fi justificate şi se crede că provin din traficul de persoane şi proxenetism.

Chiar și după încarcerare, membrii clanului au continuat să încalce legea. În 2012, rudele lui Vanghele au agresat un membru al familiei unui deținut care l-a insultat pe interlop în fața altor prizonieri. Ion Măcelaru (Nixon) și Timișoara, soția lui Vanghele, au fost cei desemnați să execute răzbunarea.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu