HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Marcel Ciolacu se alătură unui eveniment neobișnuit cu peste 4.000 de romi, la care sunt invitați și Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor.

Marcel Ciolacu se alătură unui eveniment neobișnuit cu peste 4.000 de romi, la care sunt invitați și Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor.
Sursă foto: gov.ro

Duminică, la Sala Palatului din Capitală, peste 4.000 de romi provenind din peste 400 de comunităţi se adună pentru Congresul găzduit de Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa” (APRPE). Organizatorii au menționat că printre invitați se numără numeroși politicieni, inclusiv Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor, dar singurul care și-a confirmat oficial prezența este premierul Marcel Ciolacu. Discuția centrală a congresului va fi ”Romi pentru România”, noul proiect politic al APRPE care propune o nouă perspectivă asupra problemelor cu care se confruntă comunităţile de romi, conform news.ro.

Marcel Ciolacu este singurul politician care și-a confirmat oficial participarea la acest eveniment.

Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa” își propune să evidențieze și să contureze împreună cu participanții direcțiile unui nou proiect politic pentru următorii ani, bazat pe nevoile reale ale comunităţilor de romi din România.

“Romi pentru România” reprezintă noul proiect politic al Asociaţiei Partida Romilor „Pro-Europa” (APRPE) și constituie tema principală a acestui congres extraordinar. Proiectul include o viziune inedită și o abordare diferită a problemelor cu care se confruntă comunităţile de romi din România.

“Este vorba de un nou program social şi politic, axat pe educaţie, dezvoltare comunitară, reprezentarea romilor în administraţia publică locală şi centrală şi, mai cu seamă, pe unitatea şi solidaritatea romilor din România”, a declarat Nicolae Păun.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu