HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Marcel Ciolacu dezvăluie o sumă enormă ce va ajunge în România, urmare a renegocierii PNRR/ Video

Marcel Ciolacu dezvăluie o sumă enormă ce va ajunge în România, urmare a renegocierii PNRR/ Video
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Șeful Guvernului, Marcel Ciolacu, a transmis felicitări colaboratorilor săi din minister care au contribuit la renegocierea PNRR. El subliniază că noile măsuri permit României să implementeze o serie de reforme vitale. În plus, premierul indică faptul că țara noastră va dispune de 1,4 miliarde de euro pentru instalarea panourilor fotovoltaice.

"Înainte de toate, doresc să îmi exprim aprecierea față de toți cei care au fost implicați în revizuirea Planului Național de Redresare și Reziliență al României și în negocierile cu Comisia Europeană.

Mulți erau sceptici cu privire la succesul nostru. Cu toate acestea, munca asiduă a întregii echipe, argumentele solide și cifrele exacte au reușit să convingă Comisia să accepte acest plan. Iar cel mai semnificativ aspect este că am reușit să eliminăm acel prag nefavorabil de 9.4% din PIB, care amenința pensionarii români cu stagnarea veniturilor pentru următorii 50 de ani! Acum putem pune în aplicare noua lege a pensiilor astfel încât pensionarii pot fi siguri că vor avea - an după an - un venit care le va asigura nivelul de trai!", a declarat Marcel Ciolacu.

1,4 miliarde de euro prin intermediul initiativei Repower EU

Marcel Ciolacu a anunțat că 60.000 de gospodării vor beneficia de finanțare pentru energia verde prin programul Repower EU.

"Un alt aspect legat de PNRR este programul Repower EU, unde am reușit să obținem 1,4 miliarde de euro, în principal pentru instalarea panourilor fotovoltaice și eficientizarea energetică a locuințelor. Astfel, oferim sprijin direct consumatorilor. 60.000 de gospodării vor putea beneficia de acest program, valoarea fiecărui grant fiind în medie de aproximativ 10.000 de euro.

În același timp, s-a deblocat Programul Casa Verde Fotovoltaice, iar Administrația Fondului pentru Mediu se pregătește pentru o nouă sesiune. Este esențial ca programele pentru panouri fotovoltaice să funcționeze fără probleme!", a adaugat Ciolacu.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu