HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Luni, bursa europeană se închide în creștere: performanța pozitivă a acțiunilor din turism contribuie la acest avans.

Luni, bursa europeană se închide în creștere: performanța pozitivă a acțiunilor din turism contribuie la acest avans.
Sursă foto: afaceri.news

Tranzacţiile de luni pe pieţele bursiere europene s-au încheiat în ascensiune, datorită performanței pozitive a acţiunilor companiilor din sectorul călătorii. Investitorii au fost, de asemenea, atenți la discuţiile cu mize mari ce urmează să se desfăşoare între SUA şi China în zilele următoare, potrivit CNBC, citat de news.ro.

Acţiunile firmelor din domeniul călătoriilor şi agrementului au cunoscut cea mai mare creștere, cu 1,7%, în timp ce acțiunile companiilor media au înregistrat o scădere de 0,2%.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a avut un salt de 0,67%, CAC 40 al bursei pariziene a crescut cu 0,63%, iar FTSE 100 al bursei londoneze a avansat cu 0,89%. În Milano, indicele FTSE MIB a urcat cu 1,43%, iar IBEX 35 al bursei milaneze a progresat cu 0,95%.

Investitorii internaționali au analizat și decizia agenţiei de rating Moody’s Investors Service luată vineri trecută. Aceasta și-a revizuit perspectiva de rating pentru guvernul SUA de la stabil la negativ. Acest lucru indică riscuri crescute pentru puterea fiscală a naţiunii. În urma acestei măsuri, acţiunile din SUA au avut o evoluţie mixtă.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu