HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Lucian Romașcanu este sigur că premierul nu se opune demisiilor în urma evaluărilor: "Arată cartonașul roșu"

Lucian Romașcanu este sigur că premierul nu se opune demisiilor în urma evaluărilor:
Sursă foto: Inquam Photos

Lucian Romaşcanu, reprezentantul PSD, a afirmat marţi că este sigur că premierul Marcel Ciolacu nu se opune ideii ca, în urma unor evaluări şi dacă situaţia nu este satisfăcătoare, să fie propuse demisii la ANAF de către ministrul de Finanţe.

Romaşcanu a fost solicitat să ofere o opinie cu privire la cererea liberalilor adresată ministrului de Finanţe pentru demiterea întregii conduceri a ANAF şi a Autorităţii Vamale Române.

"Înţeleg că suntem în linie cu planul de încasări în acest moment, din discuţiile cu domnul Boloş. Au fost sincope, într-adevăr. Nu am nicio problemă şi sunt convins că nici prim-ministrul Marcel Ciolacu nu are nicio problemă ca, în urma evaluărilor, dacă lucrurile nu funcţionează, la propunerea ministrului Finanţelor să existe demisii. Nu am văzut în acest moment decât declaraţii politice legate de demisii, nu am văzut o cerere a ministrului care este singurul îndreptăţit să facă această evaluare şi cerere în această direcţie. Vă garantez că Guvernul României pentru misiunea pe care şi-a asumat-o, aceea de reducere a evaziunii şi de echilibrare fiscală şi bugetară a României, nu va ezita să ia niciun fel de măsură pe o propunere fundamentată a Ministerului de Finanţe", a spus Romaşcanu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că în urma discuţiilor formale şi informale cu membrii Guvernului, a dedus că la ANAF au existat probleme la începutul anului, apoi o perioadă mai dificilă în luna septembrie, după care "s-a intrat în linie cu planul" de încasări.

"Cadrul în care domnul Boloş trebuie să prezinte evaluările şi să solicite măsuri este Guvenul României. Eu sper ca această coaliţie să îşi găsească resorturile de răbdare şi de înţelepciune, astfel încât să comunicăm împreună ceea ce facem bine şi să încetăm această ceartă care nu face bine absolut nimănui şi nu a făcut niciodată", a subliniat el.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin