HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Lucian Bode: Autostrada Transilvania constituie axul central al infrastructurii rutiere din Ardeal, pe baza căreia se dezvoltă economic regiunea Sălajului.

Lucian Bode: Autostrada Transilvania constituie axul central al infrastructurii rutiere din Ardeal, pe baza căreia se dezvoltă economic regiunea Sălajului.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

În cadrul unui interviu oferit pentru Prima TV, Lucian Bode, secretarul general al PNL, a afirmat că județele prin care trece o autostradă beneficiază de avantaje economice superioare datorită accesului la un drum de mare viteză ce facilitează un transport mai eficient.

”Un astfel de obiectiv dat în trafic crește valoarea zonei. Infrastructura de transport este și trebuie să rămână coloana vertebrală pe care se ridică economic o localitate, un județ, o regiune, o țară”, a declarat Bode. În regiunile dotate cu acest tip de infrastructură de transport, investitorii sunt încurajați să dezvolte centre de producție ce generează locuri de muncă și îmbunătățesc nivelul de trai. Conform datelor oficiale ale INS, PIB-ul per capita din județele străbătute de o autostradă este superior celui din județele fără niciun segment de drum rapid. Din acest motiv, deblocarea proiectelor similare a fost crucial. ”Am găsit un proiect mort, un proiect care stagna, un proiect pe care l-am readus la viață. O parte dintre tronsoanele de al căror traseu birocratic m-am ocupat în 2020 vor fi date în trafic poate chiar în acest an, iar parte din contractele semnate în 2020 vor avea lucrări recepționate și vor fi date în trafic anul viitor și în 2025”, a adăugat Lucian Bode, fostul ministru. În 2022, județul avea un PIB/cap de locuitor de

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu