HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Liderii din domeniul afacerilor din Cluj examinează progresul economic al anului 2023 și previziunile pentru 2024.

Liderii din domeniul afacerilor din Cluj examinează progresul economic al anului 2023 și previziunile pentru 2024.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Principalele figuri ale mediului de afaceri din Transilvania s-au adunat miercuri la evenimentul numit "CEO Conference - Shaping the Future", care a avut loc în Cluj-Napoca.

"A existat deschidere, dialog, o atmosferă plăcută, participanții au fost foarte receptivi. Au arătat o preocupare normală și sănătoasă pentru ceea ce este previzionat pentru 2024. Au fost interactivi și din punctul meu de vedere, trei concepte importante: companiile sunt deja pregătite, adică au învățat lecțiile importante de ceva vreme și sunt gata pentru diferite scenarii, nu se bazează doar pe o singură variantă, nici pozitivă, nici negativă, vedem cum este și jonglăm între ele; au mai multe opțiuni pe care le-au analizat și sunt pregătite. Al doilea aspect este că digitalizarea schimbă regulile jocului și le ajută, vede partea bună a transformarii digitale și recunoaște eficiența suplimentară și valoarea de business. A treia idee este că incertitudinea rămâne foarte mare și că indiferent cât de bine ești pregatit, surprizele pot aparea", a declarat Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro şi Kompass România, organizatorul evenimentului pentru AGERPRES.

Cele mai influente personalitati ale mediului de afaceri din Transilvania au fost prezente la a 21-a ediție a acestui eveniment.

"CEO Conference - Shaping the Future, este cel mai semnificativ eveniment dedicat liderilor de business, directorilor executivi, membrilor consiliilor de administrație, investitorilor și antreprenorilor. Ajunsă la ediția cu numărul 21, conferința considerată cea mai relevantă pentru segmentul de top management al companiilor mari, își axează discuțiile pe analiza mediului economic românesc din anul 2023 și identificarea perspectivelor anului 2024. Pornind de la tema principală a conferinței care este Mastering the New Reality vor fi discutate și provocările cu care se confruntă companiile din România în actualul climat economic, social, tehnologic și legislativ. Liderii invitați să vorbească la conferință vor discuta despre modul în care companiile pe care le conduc își vor calibra planurile de afaceri pentru anul 2024, în contextul modificărilor aduse legislației fiscale și a transformarilor rapide determinate de tehnologie și cerințele de sustenabilitate", se menţionează într-o informare a organizatorilor.


Evenimentul CEO Conference - Shaping the Future a inclus două paneluri de discuţie unde speakerii au abordat problemele cheie cu care se confruntă companiile în această perioadă. S-au realizat printre altele o analiză a anului 2023 și prognoze pentru 2024, s-a discutat despre noile reglementări fiscale -ce trebuie să facă liderii companiilor pentru a gestiona impactul asupra afacerii-, cum va arăta mediul economic transformat de permacriză, despre sustenabilitate, productivitate și reziliență, despre cum să atragi, să integrezi și să motivezi angajații din diverse generații pentru reziliența afacerii, despre cultura organizațională.

La cea de-a 21-a ediţie a CEO Conference au luat cuvântul lideri ai unor companii importante din România: Florin Popa - Director, Orange Business România; Aurel Bernat - Executive Director Financial Institutions and Investor Relations, Banca Transilvania; Florin Frunză - Chief Executive Office, MET Romania Energy; Gabriel Biriş - Co-Managing Partner, Biriş Goran SPARL; Anda Marian - Head of Organizational Strategy, KornFerry EMEA; Gabriel Pavel - Regional Director, Balkans, Hungary, Czech & Slovakia, FUJITSU: Alin Ioaneş - Chief Executive Officer, ROMBAT; Noemi Karacsonyi - Chief Executive Officer, SIMACEK Facility Services.

"Participarea la CEO Conference este o oportunitate pentru directorii generali şi ceilalţi membri din conducerea companiilor. Aceştia vor putea face schimb de idei, împărtăşi cele mai bune practici şi asculta vorbitori cu experienţă în conducerea unor companii de succes. Conferinţa le va oferi participanţilor oportunitatea de a relaţiona cu alţi lideri de business şi pentru a obţine informaţii despre cele mai recente tendinţe şi evoluţii din diverse industrii", se menționează în informarea organizatorilor.

AGERPRES este partener media al evenimentului.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu