HUB PRESS

s e î n c a r c ă

La Spitalul Județean Pitești se instalează o criză: doar un medic ATI va fi disponibil pentru intervențiile din cele 12 săli de operație începând cu 1 decembrie.

La Spitalul Județean Pitești se instalează o criză: doar un medic ATI va fi disponibil pentru intervențiile din cele 12 săli de operație începând cu 1 decembrie.
Sursă foto: bursa.ro

Vineri după-amiază, Prefectura Argeş a făcut un anunţ important: începând cu data de 1 decembrie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, care este sub administrarea Consiliului Judeţean Argeş, va avea doar un singur medic specializat în anestezie-terapie intensivă. Radu Perianu, Prefectul de Argeş, a iniţiat o şedinţă pentru a găsi o soluţie la această problemă urgentă. Cu toate acestea, niciun membru al Consiliului Judeţean nu a participat la discuţiile convocate, aspect ce l-a determinat pe prefect să acuze conducerea CJ de ”dezinteres”, exprimându-şi nemulțumirea.

Conform declarațiilor lui Radu Perianu, începând cu data de 1 decembrie Spitalul Judeţean va avea doar doi medici în cadrul Secției ATI. Aceștia vor fi responsabili pentru pacienții internați în unitatea dotată cu 12 săli de operație.

Dintre cei doi medici, numai unul este prezent la spital în acest moment. Cel de-al doilea medic este în concediu medical după suferirea unui infarct miocardic acut, conform informațiilor furnizate de prefect.

Prefectul a menționat că a organizat o întâlnire vineri pentru a discuta despre această problemă, dar Consiliul Judeţean nu a delegat niciun reprezentant pentru a participa.

”Din păcate, astăzi, (vineri – n.r.). Consiliul Judeţean nu a trimis niciun reprezentant, preşedinte sau vicepreşedinte care se ocupă de astfel de  situaţii, dat fiind importanţa majoră pe care secţia de terapie intensivă o are în cadrul spitalului. Repet: un singur medic, de la 1 decembrie, va ajunge să deservească 12 săli de operaţie. Atâta dezinteres mă umple de indignare şi consider că sănătatea argeşenilor e mai presus de weekend, e mai presus de alte preocupări, oricât de importante ar fi ele”, a declarat Radu Perianu.

Prefectul a menționat că întâlnirea programată vineri cu scopul de a identifica o soluție pentru această problemă critică a fost amânată și va avea loc luni dimineața.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu