HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Kelemen Hunor se aliaza cu Partida Romilor pentru a face calcule politice: Astept sa vad cu cine vor guverna PSD si PNL.

Kelemen Hunor se aliaza cu Partida Romilor pentru a face calcule politice: Astept sa vad cu cine vor guverna PSD si PNL.
Sursă foto: YouTube

Kelemen Hunor, liderul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), susține că populația de etnie romă este mai numeroasă decât cea maghiară în România, însă subliniază necesitatea organizării acesteia.

Acesta a făcut referire și la posibile scenarii politice: "Vă daţi seama, 10% Partida Romilor în Parlamentul României, 7% noi, cu redistribuire, bineînţeles. Asta înseamnă 17%. Grupul minorităţilor, încă vreo 6%. Hai să vă văd PSD şi PNL, cum veţi guverna, cu cine veţi guverna!", a declarat el duminică la Congresul Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, conform news.ro.

"Nu vom polemiza pe cifre, pe cifre şi date oficiale şi cifre şi date mai puţin oficiale. Eu cred, sunteţi mult peste numărul maghiarilor din România, sunteţi pe primul loc, dar trebuie să vreţi voi şi trebuie să arătaţi voi că sunteţi o forţă puternică.

Trebuie să vă organizaţi şi dacă veţi organiza comunitatea voastră prin intermediul Partidei Romilor veți fi mult mai eficienți. Sunteți extrem de pragmatici și acest lucru va aduce rezultate. Vă daţi seama, 10% Partida Romilor în Parlamentul României, 7% noi, cu redistribuire, bineînţeles."

Referindu-se la sine ca la un "vicepremier", fostul titular al acestui rol a dorit să sublinieze: apropo de guvernare, fost vicepremier.

Acesta a adăugat: "Cer iertate dacă nu am fost de fiecare dată aşa cum ar fi trebuit să fim faţă de comunităţile noastre şi faţă de fiecare om din comunităţile noastre".

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu