HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Jordan Bardella a fost ales președintele grupului Patrioți pentru Europa, care devine al treilea grup ca mărime din Parlamentul European

Jordan Bardella a fost ales președintele grupului Patrioți pentru Europa, care devine al treilea grup ca mărime din Parlamentul European

Jordan Bardella, noul star politic al Franței, va fi președintele noului grup de extremă dreapta al Parlamentului European, Patriots for Europe, din care, mai nou, face parte și Fidesz, partidul lui Viktor Orban.

 

France’s National Rally s-a alăturat oficial grupului Patriots, care este de acum cel de-al treilea cel mai mare grup din Parlamentul European, cu 84 de parlamentari din 12 țări. Primul este cel al PPE, urmat de socialiști.

 

Patrioții pentru Europa a fost înființat la sfârșitul lunii iunie și include și europarlamentari din partidul premierului ungar Viktor Orbán, Fidesz. Kinga Gál de la Fidesz a fost numită prim-vicepreședinte.

 

Fostul secretar general al grupului Identity & Democracy, Philip Claeys, va fi secretarul general al noului grup.

 

Pe lângă National Rally și Fidesz, ceilalți membri ai grupului sunt Liga (Italia), Vox (Spania), Chega (Portugalia), Acțiunea cetățenilor nemulțumiți (Republica Cehă), Oath and Motorists (Republica Cehă), Partidul Popular Creștin Democrat. (Ungaria), Partidul Libertății (Austria), Partidul pentru Libertate (Țările de Jos), Vlaams Belang (Belgia), Partidul Popular Danez, Vocea Rațiunii (Grecia) și Letonia în primul rând.

 

Într-o declarație, Bardella – care nu a fost prezent la întâlnirea de la Bruxelles – a spus că Patrioții „reprezintă speranța pentru zecile de milioane de cetățeni din națiunile europene care își prețuiesc identitatea, suveranitatea și libertatea lor. Ca forțe patriotice, vom lucra împreună pentru a ne relua instituțiile și a reorienta politicile pentru a servi națiunile și popoarele noastre.”

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin