HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Iohannis catre Fundatia Special Olympics: Inspirati persoanele cu dizabilitati sa aiba incredere.

Iohannis catre Fundatia Special Olympics: Inspirati persoanele cu dizabilitati sa aiba incredere.
Sursă foto: HotNews

În contextul ceremoniei de onorare a Fundației Special Olympics din România, președintele Klaus Iohannis a evidențiat rolul crucial pe care îl joacă fundația în sprijinirea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități intelectuale și de dezvoltare: „schimbați mentalități, eliminați prejudecăți”.

„Sunt încântat că suntem aici, în acest moment jubiliar, pentru a celebra două decenii în care Fundația Special Olympics din România transformă obstacolele în posibilități de autodepășire. În numele statului român și al meu personal, doresc să vă exprim întreaga recunoștință și admirație pentru nobila misiune pe care ați realizat-o în ultimii 20 de ani și pentru eforturile considerabile pe care le-ați făcut pentru a susține persoanele cu nevoi speciale, familiile lor și cei dragi acestora. Incluziunea este un obiectiv pe care trebuie să-l atingem la nivelul întregii societăți și în toate aspectele vieții noastre, iar mișcarea Special Olympics contribuie activ la îndeplinirea acestui scop. Prin acțiunile desfășurate, schimbați mentalități, eliminați prejudecăţi, promovaţi toleranţa şi acceptarea diversitãţii”, a declarat președintele, conform mediafax.

În viziunea lui Iohannis, fundația reușește să insufle încredere persoanelor cu dizabilități intelectuale și de dezvoltare, care au o nevoie acută de suport și încurajare, oferindu-le o voce puternică și atrăgând atenția asupra nevoilor lor speciale și a dificultăților cu care se confruntă.

„De asemenea, prin intermediul educației și al sportului, susțineți tinerii și comunități întregi și oferiți o șansă suplimentară unui viitor mai bun pentru România. Sunt extrem de bucuros că avem astăzi printre noi câțiva dintre sportivii Special Olympics, care sunt un exemplu viu al forței și al determinării. Dragi bravi sportivi, sunteți modele de urmat pentru întreaga societate, demonstrați constant ce înseamnă cu adevărat succesul și aratăți în mod constant că, prin ambiție și perseverență, obstacolele pot fi depășite și succesul este posibil. Atitudinea voastră optimistã, încrederea în propriile abilitãţi, curajul cu care faceţi faţã oricãrei provocãri şi modul în care vã strãduiţi sã excelaţi reprezintã o sursã de inspiraţie pentru noi toţi. La fiecare competiție la care participați ne impresionați cu poveștile voastre incredibile și cu performanțe remarcabile, care ne emoționează și ne motivează să credem că ceea ce uneori poate părea de netrecut este posibil atunci când nu renunți și depui eforturi constante pentru a-ți îndeplini obiectivele”, a afirmat liderul statului.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu