HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Insuficiența programelor globale de prevenire a bolilor și monitorizare a stării de sănătate a populației

Insuficiența programelor globale de prevenire a bolilor și monitorizare a stării de sănătate a populației
Sursă foto: facebook.com

Programele globale de prevenire a maladiilor și de monitorizare a sănătății populației sunt deficitare. Se proiectează că până în 2048, 86% din totalul deceselor la nivel mondial vor fi provocate de boli cronice, incluzând afecțiuni cardiace, cancer, diabet și boli pulmonare.

Este momentul ca sectorul privat și cel public să își unească forțele pentru a accelera procesul de modernizare al sistemului medical românesc.

România se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata screening-ului pentru cancerul mamar și colorectal. Această situație îngrijorătoare se reflectă în creșterea ratei mortalității premature datorate cancerului: la nivel local, numărul deceselor cauzate de cancer este cu 48% mai mare decât media europeană.

Deși patru dintre cinci români au avut cazuri de cancer în rândul rudelor sau al cunoscuților, aproape jumătate dintre aceștia nu au efectuat niciodată un test de screening pentru depistarea cancerului

Mai mult, o proporție semnificativă din populație nu este conștientă care sunt analizele și investigațiile necesare periodic și nici nu cunoaște testele de screening pentru identificarea cancerului.

Românii enumera printre factorii care îi descurajează să efectueze screening-ul motive financiare, teama de diagnostic, jena, lipsa de încredere în echipamentele și personalul medical disponibil.

În spatele acestor studii și statistici se află oameni: aproape 50.000 de români au decedat din cauza cancerului în 2022. Educația despre importanța prevenției pentru sănătate poate salva mii de vieți.

Conference Arena, parte a Marketing Insiders Group, vine în sprijinul comunității medicale locale și al pacienților români prin organizarea celei de-a doua ediții a Romanian Healthcare Conference & Expo pe data de 22 noiembrie 2023, la Crowne Plaza Bucharest.

Evenimentul reunește experți și companii de top din domeniul medical pentru a prezenta și discuta soluții practice care contribuie la dezvoltarea sistemului sanitar prin inovație tehnologică, optimizare operațională, programe de suport psihologic pentru pacienți și medici, precum și dezvoltarea unei culturi organizaționale agile centrate pe experiența clientului.

Ca subiect principal al Romanian Healthcare Conference & Expo 2023 se va discuta Viitorul Oncologiei în România – Inovație, Educație și Transformare. Se va prezenta o versiune revizuită a Planului Naţional de Combatere şi Control al Cancerului (PNCC). Printre temele abordate în cadrul evenimentului se vor număra câteva sesiuni-cheie:

„Tehnologia salvează vieți. Cu această convingere alegem să investim responsabil în echipamente și soluții software de diagnostic imagistic de ultimă generație, dar nu numai. Oferim pacienților servicii medicale integrate – consultații și imagistică de ultimă generație și analize medicale – pentru a stabili un status de sănătate precis și complet, precum și conduita terapeutică adecvată.

Investim în programe neconvenționale de training de customer centricity și patient experience, pentru a oferi tuturor categoriilor de pacienți o experiență medicală premium. În prezent activăm în 48 de centre, la nivel național, cu peste 900 de medici în slujba a milioane de pacienți. Vom continua să investim, să inovam, și să ne extindem pentru a oferi cât mai multor români servicii medicale accesibile și performante.

Situația actuală a sănătății populației din România este îngrijoratoare, mai ales în domeniul oncologiei. Educația și prevenirea au puterea de a schimba totul în bine, chiar dintr-o zi în alta.

Romanian Healthcare Conference & Expo reprezintă un pas important către mobilizarea comunităţii medicale pentru un viitor mai bun al sistemului sanitar, și suntem încântați să fim parte din acest efort, ca parteneri Platinum.", afirmă Răzvan Predica, director executiv Affidea România și Ungaria.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu