HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Incendiul de la vechea sală de sport lângă Tribunal a fost provocat de trei bărbaţi fără adăpost.

Incendiul de la vechea sală de sport lângă Tribunal a fost provocat de trei bărbaţi fără adăpost.
Sursă foto: captură facebook

Conflagrația care a devastat, în timpul nopții de joi spre vineri, un fost centru sportiv din Alba Iulia a fost declanșată, conform Poliției, de trei indivizi, cu vârste cuprinse între 28 și 54 de ani, ce au aprins focul în apropierea clădirii pentru a se încălzi, după cum relatează Agerpres.

"La data de 10 noiembrie, în jurul orei 00.30, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost alertată cu privire la faptul că la o clădire abandonată, situată în Piaţa Iuliu Maniu din Alba Iulia, s-a declanșat un incendiu. (...). Ca urmare a investigațiilor efectuate, poliţiştii au identificat 3 persoane de sex masculin, cu vârstele de 54, 43 şi 28 de ani ce ar fi aprins focul în vecinătatea clădirii pentru a se încălzi. În acest caz investigațiile continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere prin neglijenţă. În funcție de rezultatele acestora vor fi luate măsurile legale", este menționat într-un comunicat transmis vineri AGERPRES de către Inspectoratul Județean de Poliţie Alba.

Prezenţa unor persoane fără adăpost în vecinătatea clădirii abandonate a fost semnalată de mult timp de către locuitori. În trecut, au existat și alte incendii în sezonul rece, cauzate de acești oameni, din dorința lor de a se încălzi, dar cu impact redus.

Un fost centru sportiv, localizat în inima orașului Alba Iulia, lângă edificiul unde funcționează Judecătoria, Tribunalul și Parchetele asociate acestor instanțe, precum și în apropierea unor blocuri rezidențiale, a fost incendiat în noaptea de joi spre vineri. Nu s-au consemnat victime.

Clădirea care găzduia fosta sală de sport "1 Mai" din Alba Iulia se afla în proprietatea Primăriei Alba Iulia de aproximativ un an și a ars complet pe o suprafață estimată la 400 metri pătrați.

Cauza probabilă a izbucnirii focului a fost determinată ca fiind foc deschis în spaţii libere.

"Pompierii militari au reuşit să protejeze clădirea Tribunalului Alba Iulia şi alte două obiective situate în vecinătatea clădirii afectate", a declarat purtatorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alex Crişan.

Conform acestuia, o secțiune din peretele sălii de sport unde a avut loc incendiul s-a prăbușit spre exterior, afectând un autovehicul.

La sfârșitul anului precedent, primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a anunțat că sala de sport, aflându-se într-o stare precară, a fost preluată de municipalitate de la Ministerul Sportului, prin hotărâre de guvern. Se intenționa ca aceasta să fie renovată, modernizată și reintrodusă în circuitul sportiv.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu