HUB PRESS

s e î n c a r c ă

În Suceava, doi bărbați au încercat să-l descurajeze pe un copil să meargă la spital după un accident.

În Suceava, doi bărbați au încercat să-l descurajeze pe un copil să meargă la spital după un accident.
Sursă foto: autoinsurancedeal.org

În Suceava, doi indivizi au încercat să-l persuadeze pe un minor să evite prezentarea la spital în urma unui accident.

Personalul medical de la Spitalul Gura Humorului a alertat duminică autoritățile după ce un copil s-a prezentat pentru îngrijiri medicale, declarând că a fost implicat într-un accident cu o zi înainte pe DJ 177C, în afara localității Capu Câmpului.

Polițiștii au determinat că incidentul s-a produs când un bărbat de 25 de ani a pierdut controlul mașinii pe care o conducea și care îi fusese împrumutată de un tânăr de 19 ani, pasager în dreapta. Mașina a ieșit de pe drum și s-a lovit de un copac.

Impactul l-a rănit pe un minor, pasager pe scaunul din stânga spate, care ulterior s-a prezentat la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului unde a fost internat.

Polițiștii afirmă că după accident, atât șoferul de 25 ani cât și tânărul de 19 ani au insistat ca minorul să nu se prezinte la spital, astfel încercând să evite sesizarea oficială a accidentului.

Cei doi bărbați au încercat să mute vehiculul de la locul accidentului fără a anunța poliția și au încercat să ascundă urmele accidentului.

Indivizii au fost identificați și testați cu aparatul drugtest. Tânărul de 19 ani a avut rezultate negative la toate substanțele, în timp ce șoferul de 25 ani a avut un rezultat pozitiv la o substanță interzisă. Acesta din urmă a fost transportat la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice care vor stabili cu exactitate consumul de substanțe interzise.

În urma investigațiilor, polițiștii au descoperit că șoferul avea permis de conducere, dar dreptul lui de a conduce pe drumurile publice era suspendat din 22 martie, datorită unei abateri rutiere anterioare.

Cercetările continuă pentru șoferul de 25 ani pentru suspiciunea comiterii infracțiunilor precum vătămarea corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, modificarea sau ștergerea urmelor accidentului fără încuviințarea poliției, conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul în condițiile suspendarii dreptului de a conduce. Tânărul de 19 ani este cercetat pentru încredințarea unui vehicul unei persoane sub influența substanțelor psihoactive și modificarea sau ștergerea urmelor accidentului fără încuviințarea poliției.

Cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și au fost duși în arestul IPJ Suceava.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu