HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Google a cheltuit o sumă enormă pentru a-și păstra motorul de căutare ca opțiune predefinită pe browserele web și telefoanele mobile.

Google a cheltuit o sumă enormă pentru a-și păstra motorul de căutare ca opțiune predefinită pe browserele web și telefoanele mobile.
Sursă foto: Google

Google, o entitate a conglomeratului Alphabet, a achitat suma de 26,3 miliarde de dolari către diverse corporații în anul 2021, cu scopul de a garanta faptul că motorul său de căutare este prestabilit pentru navigatoarele web și dispozitivele mobile. Acest lucru a fost dezvăluit de un director executiv al companiei în timpul procesului antitrust susținut de Departamentul de Justiție, conform unui articol publicat de Bloomberg News, relatează news.ro.

Veniturile obținute de Google din reclamele afișate în cadrul serviciilor sale de căutare s-au ridicat la 146,4 miliarde de dolari în anul 2021. În acest context, plăţile efectuate pentru stabilirea implicită au constituit cel mai semnificativ cheltuieli ale companiei, după cum a precizat Raghavan.

În ciuda solicitării Reuters, Google nu a dorit să comenteze declarațiile date în instanță.

Corporația a argumentat faptul că acordurile privind împărţirea veniturilor sunt legale și că aceasta investește constant pentru a-și păstra competitivitatea pe piaţa serviciilor de căutare și publicitate.

De altfel, compania susține că utilizatorii nemulţumiţi pot opta oricând pentru un alt furnizor de servicii de căutare și chiar o fac.

Google s-a opus dezvăluirii acestor cifre, argumentând că aceasta ar putea afecta capacitatea corporației de a negocia contracte în viitor.

Judecătorul Amit Mehta, care supraveghează cazul, a decis însă că datele trebuie făcute publice.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu