În scopul de a evalua proiectele finanțate de Uniunea Europeană în Arad, o delegație din cadrul Partidului Popular European (PPE), cel mai important partid din Parlamentul European, va fi prezentă în acest oraș în datele de 16 și 17 noiembrie.
Misiunea principală a delegației PPE în Arad constă în evaluarea proiectelor susținute financiar de UE. De asemenea, este programată o dezbatere cu subiectul „Arad – principalul nod rutier și feroviar TEN-T pe coridoarele Rin-Dunăre și Orient/Est-Mediteraneean”. Coordonarea întregii vizite va fi asigurată de eurodeputatul Gheorghe Falcă.
Grupul politic PPE menționează că obiectivul întâlnirii cu reprezentanții autorităților locale din Arad este acela de a discuta despre potențialul adițional al politicii de coeziune a UE, impedimentele ce stau în calea implementării acesteia și simplificarea regulilor. Toate activitățile legate de această vizită a eurodeputaților PPE la Arad sunt gestionate de eurodeputatul Gheorghe Falcă.
Conform planului actual, delegația eurodeputaților PPE va vizita construcțiile pentru podul peste râul Mureș; Gara Arad – modernizarea acesteia fiind parte a unui proiect cu finanțare europeană; Colegiul Național „Moise Nicoară” – monument istoric, modernizat cu ajutorul fondurilor UE. În plus, eurodeputații vor face o vizită și la fabrica ASTRA Vagoane Călători.
Grupul Partidului Popular European, cel mai mare grup parlamentar din Parlamentul European, a inițiat o serie de misiuni în regiunile europene, în orașe și zone rurale pentru a evalua eficiența investițiilor regionale și locale ale UE.
Între octombrie 2023 și aprilie 2024, Grupul PPE are programate șase misiuni în șapte state membre. Prima misiune are loc în Croația și Slovenia. Următoarele opriri includ România, Portugalia, Spania, Polonia și Bulgaria. În cadrul acestor vizite, europarlamentarii PPE se vor întâlni cu liderii politici locali, miniștri și membri ai parlamentelor naționale, regionale și locale. Scopul acestei serii de misiuni este de a evidenția faptul că investițiile UE în infrastructura de transport, energie, IMM-uri, competențe tehnice, inovație, agricultură, reforme etc., contribuie la construirea UE în timp de pace și la reconstrucția acesteia în perioade de criză.