HUB PRESS

s e î n c a r c ă

George Simion nu respinge ideea unei colaborări guvernamentale cu PNL și USR, dar refuză categoric orice parteneriat cu PSD.

George Simion nu respinge ideea unei colaborări guvernamentale cu PNL și USR, dar refuză categoric orice parteneriat cu PSD.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

George Simion, liderul AUR, a afirmat că preferă ca partidul său să guverneze independent, dar dacă ar fi nevoit să aleagă un partener sau mai mulți, PSD nu este o opțiune. Într-un interviu acordat Digi24, George Simion a oferit detalii despre cum intenționează să ajungă la guvernare:

"Prin mijloace democratice, prin votul poporului român, obținând 50% + 1 din voturi. Aceasta este prima opțiune. A doua opțiune este de a câștiga al doilea tur al alegerilor prezidențiale, care acum pare că vom concura cu candidatul PSD. În această a doua situație, un guvern cu o soluție. Băsescu numea asta în 2004, cred, soluția imorală - un prim-ministru care obține 50%+1 din voturile parlamentarilor și este nominalizat de președintele țării".

George Simion nu exclude colaborarea cu PNL sau USR
Președintele AUR a sugerat că ar putea colabora cu PNL sau USR: "Trăim într-un joc democratic unde se fac înțelegeri, alianțe și coaliții. Singurul scenariu pe care îl exclud este o coaliție de guvernare cu PSD; în rest toate opțiunile sunt deschise", a adaugat el. Simion a explicat și de ce nu dorește o colaborare cu PSD: "PSD nu este o forță capabilă să reformeze statul român în modul în care AUR și-ar dori". În ceea ce privește o posibilă alianță cu PNL, liderul AUR a subliniat că există o condiție esențială.

"PNL, dacă ar fi de acord, de exemplu, cu propunerea noastră de a avea în loc de 3.300 de primari aproape 1.401. Astfel am face o schimbare la nivelul administrației locale. Dacă s-ar îmbrățișa și o schimbare la nivelul administrației centrale și am reduce două treimi din cele 60-70 instituții de control care pot opri activitatea unei firme, pentru că nimeni nu vorbește despre antreprenorii români", a spus Simion.

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor a menționat că după alegerile europarlamentare se va anunța candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale din 2024.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu