HUB PRESS

s e î n c a r c ă

FOTO - Contribuie la miracolul Andreei: donează și ajut-o în parcursul ei spre vindecare!

FOTO - Contribuie la miracolul Andreei: donează și ajut-o în parcursul ei spre vindecare!
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Contribuie la minunea numită Andreea: donează și devino parte din călătoria ei spre vindecare!

Andreea a venit pe lume în localitatea Tivoli, Italia. Nașterea ei prematură, la doar 8 luni, a fost cauzată de violențele fizice îndurate de mama sa din partea partenerului. Astfel, povestea vieții Andreei începe cu o bătălie dureroasă. Medicii au stabilit inițial un prognostic sumbru pentru micuța luptătoare: hipotonie cerebrală, anticipând că nu va putea să-și susțină capul sau să meargă. Mama ei, însă, nu a acceptat vreodată acest verdict și s-a straduit să-i ofere fetiței sale șansa la o viață normală.

O călugariță catolică dintr-un spital italian i-a aratat drumul spre un neurochirurg și astfel a demarat un lung proces de investigații medicale și terapii.

"Cu mult efort și dedicare, am ajutat-o să învețe să-și coordoneze corpul și să exploreze lumea înconjuratoare. A învățat să-și țină capul drept, să meargă și chiar să vorbească surprinzator de bine engleza, fără a cunoaste nici limba românâ sau italianâ. Copilăria ei a fost presărată cu controale medicale lunare și tratamente, dar și cu o multime de iubire și susținere din partea mea", mărturisește mama Andreei.

Datorită faptului că viața alaturi de tatăl biologic al Andreei devenise un coșmar, mama ei a hotărât să se mute în România.

"Am decis să mă întorc la părinții mei, neputând suporta mai mult conflictele, bataile si teama indusă de el. De peste 6 ani nu și-a mai vazut copilul, ba chiar a renunțat la el printr-o notificare scrisă de mână la tribunal. Andreea a fost și este mereu prioritatea mea. Când m-am recasatorit am luat în considerare comportamentul viitorului tată vitreg față de ea. A urmat o perioadă de ajustare pentru noi toți, însă fetița mea a primit sprijin necondiționat și multe gesturi de dragoste din partea noii noastre familii", adaugă mama ei cu emoție în glas.

Recent, totuși, Andreea a primit un diagnostic devastator: scolioză toracală malformativă care se agravează rapid. În ciuda incertitudinilor și durerilor crescânde existențiale speranțe. O operație chirurgicalic inovatoare numita Gruwing Rod cu clipsuri, îi poate oferi Andreea șansa la o viață mai bună. Cu toate acestea, drumul spre operație este plin de dificultăți financiare.

"Călătoria noastră nu a fost niciodată ușoară și acum ne aflăm într-un moment decisiv. Andreea are nevoie de o intervenție chirurgicalic pentru a-i asigura un viitor fără durere și limitări fizice. Costurile sunt foarte ridicate, depasind 28.000 de euro, ceea ce ne aduce multe griji și disperare", spune Cristina, mama Andreei.

Asociația Salvează o inimă a inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru micuța luptatoare.

"Sunt momente când 2 euro pot cântari cât o lume întreagă. Imaginați-vă că acești bani, pe care i-ați putea cheltui pe un obiect efemer, pot alina povara enormă care apasă pe umerii unei fetițe de numai nouă ani.
Fiecare SMS trimis la 8832 cu numele "ANDREEA" devine un pod peste prapastia disperarii, un pod către speranța de a-i reda Andreei libertatea de a alerga, de a se juca și de a trai. Printr-un simplu gest fiecare poate contribui la miracolul care îi poate schimba destinul," Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă.

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”
CIF: 31015982
Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX
Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001
Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001
Cod SWIFT: BTRLRO22
Cod BIC: BTRL
Banca: Banca Transilvania Botoșani

Solicitarea organizației este ca donatorii să menționeze la detaliile plății din transferul bancar numele: ANDREEA MUSAT.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu