HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Fostul premier dezvăluie un document incendiar: Florian Coldea, conexiuni cu cartelul Sinaloa și cu albanezii

Fostul premier dezvăluie un document incendiar: Florian Coldea, conexiuni cu cartelul Sinaloa și cu albanezii
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea, Inquam Photos / Saul Pop

Publicațiile albaneze au realizat o investigație detaliată cu privire la o organizație internațională de trafic de droguri, care implică persoane de rang înalt. În acest cadru, se pare că Florian Coldea, fostul director executiv al SRI din România, a avut un rol semnificativ. Cartelul mexican Sinaloa este implicat în această rețea de trafic de droguri, aducând drogurile la Tirana și apoi transportându-le la București și ulterior în țările Uniunii Europene, relatează Antena 3.

Sari Berisha, fostul prim-ministru al Albaniei, afirmă că Florian Coldea a fost angajat ca sfetnic pentru actualul prim-ministru albanez Edi Rama.

”Am publicat astăzi documentul cu care Edi Rama, pe lângă Dučka lui McGonigal, cu semnătura lui Agac, îl plătise pe generalul serviciilor secrete române, șeful acestora, Coldea, ca consilier extern. Și că o rețea de cocaină, una dintre cele mai puternice din lume, din Sinaloa în Mexic, a adus drogul la Tirana și de acolo a fost trimis la București și în alte țări. Edi Rama a folosit banii contribuabililor noștri pentru a-l plăti McGonigal, pentru a recruta generali și agenți ai mafiei mondiale, pentru a-i folosi împotriva democrației albaneze, împotriva opoziției albaneze”, a declarat fostul lider al guvernului din Tirana. Guvernul Albaniei nu contestă colaborarea cu Florian Coldea.

Într-un comunicat emis de biroul de presă al guvernului albanez, premierul Rama a respins și ridiculizat acuzațiile privind legăturile lui Coldea cu cartelurile de trafic de droguri.
"Da, suntem obișnuiți cu aceste emisiuni și nu ne îngrijorează prostiile care leagă rolul de consilier extern al domnului Coldea de telenovela mexicană a canalului politic și media din Tirana care a fost turnat recent în cupa media românească", se arată în declarația lui Rama.

Printre alte aspecte, mass-media din Albania menționează fotografii cu Florian Coldea și Dorian Ducka, un alt sfetnic al prim-ministrului Rama. Ducka, fost ministru adjunct în guvernul Albaniei, este menționat și în investigațiile FBI privind cazul fostului agent Charles McGonigal, condamnat la 2 ani de închisoare pentru că a acceptat 225.000 de dolari de la un fost angajat al serviciilor secrete albaneze. În Albania, prim-ministrul a fost acuzat de opoziție că l-a plătit pe McGonigal pentru a ataca Partidul Democrat și opoziția.

Într-un răspuns la BIRN, premierul a respins și ridiculizat acuzațiile privind legăturile lui Coldea cu cartelurile de trafic de droguri.
"Da, suntem obișnuiți cu aceste emisiuni și nu ne îngrijorează prostiile care leagă rolul de consilier extern al domnului Coldea de telenovela mexicană a canalului politic și media din Tirana care a fost turnat recent în cupa media românească", se arată în reacția sa.

Numele lui Florian Coldea, legat de o rețea internațională de droguri

Presa din Tirana prezintă în detaliu conexiunile lui Florian Coldea cu lumea politică din Albania, citând și investigațiile presei românești care au evidențiat că fostul adjunct al SRI, profitând de relațiile sale cu anumiți politicieni influenți din Albania, ar fi ajutat-o pe iubita sa, Marina Pandarof, să se integreze într-o organizație internațională de trafic de droguri.

Cocaina ar fi fost adusă din Mexic, direct de la cartelul Sinaloa în Albania în cantități mari și apoi transportată la București pe un traseu secret.

Jurnaliștii albanezi menționează "Rețeaua M", care ar fi furnizat cocaină pentru VIP-uri din Tirana. Se presupune că clienții iubitei lui Florian Coldea ar fi persoane cu influență mare în Albania, politicieni de rang înalt, generali și indivizi înstăriți apropiați de politicieni.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu