HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Florin Roman dezvăluie că mai mulți membri ai PNL solicită demiterea întregii echipe de conducere a ANAF, în urma unui cutremur.

Florin Roman dezvăluie că mai mulți membri ai PNL solicită demiterea întregii echipe de conducere a ANAF, în urma unui cutremur.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Florin Roman, parlamentarul liberal, a declarat marţi că Grupul fiscal al PNL - care cuprinde membrii Comisiilor de buget-finanţe parlamentare şi ai comisiilor de specialitate ale partidului - a cerut ministrului Finanţelor, Marcel Boloş, să demită conducerea ANAF în totalitate datorită colectării insuficiente la bugetul statului.

Acesta a menţionat că o întâlnire a avut loc între membrii grupului şi ministrul Boloş.

"Grupul fiscal i-a solicitat ministrului de Finanţe să ia în considerare cu seriozitate propunerea noastră de a recomanda prim-ministrului demiterea tuturor liderilor ANAF. Acest lucru se datorează faptului că (...) domnul Heiuş a fost înlăturat din poziţia sa de conducere la această instituţie pe motiv de colectare deficitară. După ce domnul Heiuş nu a mai ocupat funcția, nivelul de încasare și colectare s-a deteriorat semnificativ în fiecare lună. În aceste circumstanțe, dacă domnul Ciolacu este consecvent cu principiile sale, ar trebui să demită toți liderii ANAF. Îl susținem pe deplin în acest efort. Are libertatea totală din partea PNL să recomande oricine dorește pentru poziția la ANAF; vom susține orice propunere care poate îmbunătăți colectarea", a declarat Roman, la Palatul Parlamentului.

Conform parlamentarului PNL, ANAF "se comportă ca un buldozer cu cei care plătesc corect impozitele și taxele", o abordare pe care liberalii o consideră "inacceptabilă".

"Dacă ANAF dorește să-și îndeplinească responsabilitatea, atunci le vom cere să examineze cu atenție situația din Portul Constanța, unde în primele nouă luni doar aproximativ 8.000 de containere au fost scanate din sutele de mii intrate. Grupul fiscal al PNL i-a sugerat ministrului de Finanţe să facă aceeaşi recomandare şi pentru conducerea Vămilor, deoarece este inadmisibil ca niciun scanner vamal din România să nu funcţioneze. (...) Dacă premierul este serios în ceea ce privește combaterea evaziunii fiscale, va trebui să înceapă cu demiterea conducerii Vămilor - scanerele nu funcționează. Va trebui să continue cu toți liderii ANAF și va trebui să cerceteze și motivul pentru care domnul Ionuț Mișa, protejatul domniei sale, are cel mai slab nivel de colectare la marii contribuabili", a afirmat Florin Roman.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu